Nadace ČEZ: Setkání hvězd na Lipně vyneslo přes sto tisíc

24.08.2020 18:20

Kateřina Neumannová, Dominik Hašek, Jiří Ježek, Arnošt Petráček, to je neúplný výčet sportovců, kteří se v rámci Lipno Sport Festu zapojili do charitativní akce Oranžové kolo Nadace ČEZ. Minutou své energie přispěli prachatickému Hospici sv. Jana Nepomuka Neumanna a organizaci Pro Arny, která se stará o přípravu na paralympiádu právě tohoto handicapovaného sportovce.

Nadace ČEZ: Setkání hvězd na Lipně vyneslo přes sto tisíc
Foto: ČEZ
Popisek: Dominik Hašek a Jiří Ježek při charitativní jízdě na speciálním handbiku

Dokonce fronty zájemců stály před speciálními handbiky umístěnými v rámci atrakcí Lipno Sport Festu. Zájemce o změření sil a zároveň pomoc neziskovým organizacím neodradilo ani mimořádně teplé počasí. A nejen proto, že jen několik desítek metrů od nich byla k dispozici osvěžující hladina lipenské nádrže. „Zájem byl úžasný, lidi určitě lákalo zkusit, jestli zvládnou to, co známí olympionici. A výsledkem bylo 101 000 Kč pro obě neziskovky. Ne na každého se dostalo, ale v jižních Čechách budou mít ještě možnost v rámci akce Energie pro kulturu,“ dodává za Nadaci ČEZ Petr Šuleř.

Právě charitativní akce se stala neformální společenskou událostí pro řadu známých sportovců. „S Dominikem Haškem i třeba Katkou Neumannovou se znám, několikrát jsme se při různých akcích potkali a tady bylo skvělé a moc si jich vážím. Věřím, že se paralympiáda uskuteční příští rok, jak je plánováno a všechny vybrané peníze půjdou právě na přípravu,“ dodal paralympijský vítěz z Ria Arnošt Petráček.


Charitativní Oranžové kolo přivezlo přes sto tisíc dvěma jihočeských organizacím

Dokonce ještě nepatrně vyšší částku získala díky účastníkům lipenského sportovního a kulturního festivalu i druhá nezisková organizace – Hospic sv. Jana N. Neumanna Prachatice. V tomto případě peníze použije na nákup elektrokola, díky kterému se sestry domácího hospice dostanou snáz za svými klienty.


O Energy zónu Skupiny ČEZ byl velký zájem

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací na www.nadacecez.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…