Nadace ČEZ: V Janských Lázních slavili zahájení lázeňské sezóny i úspěchy tělesně postižených stolních tenistů

08.06.2015 16:31

První červnový víkend přilákal do Janských Lázní tisíce návštěvníků. Zahajovala se tam nová lázeňská sezóna a místní klub stolního tenisu tělesně postižených sportovců pořádal jubilejní 20. ročník Poháru města Janské Lázně a Středoevropský pohár 9. ročníku Ligy bez bariér. Uspořádání mezinárodní soutěže ve stolním tenise pro handicapované sportovce podpořila Nadace ČEZ částkou 30 tisíc korun.

Nadace ČEZ: V Janských Lázních slavili zahájení lázeňské sezóny i úspěchy tělesně postižených stolních tenistů
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Zahájení sezóny doprovázel v městských ulicích bohatý kulturní program. Mezi účinkující patřili například zpěváci Kamil Střihavka nebo Leona Machálková, místní tanečnice, zástupci četníků, horské služby nebo sokolníků. Zábavných vystoupení si v přestávkách mezi zápasy užívali i stolní tenisté z Česka a celé Evropy, kteří se do Janských Lázní sjeli kvůli dalšímu ročníku oblíbené tenisové soutěže pro handicapované sportovce. „Soutěže pro stolní tenisty s tělesným postižením pořádáme už dvacet let a těší nás pravidelně velký zájem sportovců i široké divácké veřejnosti. V Poháru města Janské lázně letos soutěžilo 74 hráčů ve 20 tříčlenných družstvech, z toho 10 družstev přijelo ze čtyř zahraničních evropských států,“ sdělil Petr Bureš, předseda pořádajícího oddílu stolního tenisu v Janských Lázních.

V soutěž se letos nejlépe vedlo družstvu TJ Jičín, které ve finálovém utkání porazilo výsledkem 4:2 první družstvo TJ Labe Kolín, a vyhrálo tak turnaj v Janských lázních již podeváté. V souboji o třetí místo se utkala překvapení letošního ročníku, družstva TJ Čechie Hradec Králové a TJ ZPS Sokol Lhůta. Po velmi vyrovnaném průběhu putoval pohár za třetí místo do Hradce Králové. V rámci turnaje se představilo i reprezentační družstvo Českého svazu mentálně postižených sportovců, které skončilo na 13. místě. Osmi zúčastněným týmům včetně jednoho slovenského, ve kterém své tenisové umění předvedl i člen slovenského stříbrného družstva z paralympiády v Londýně Miroslav Jambor, se výsledky započetly do bodování 9. ročníku Ligy bez bariér, která probíhá celoročně na území České republiky, a letos vyvrcholí ještě dvěma zápasy v Jičíně a Praze Čakovicích.

Pořádání mezinárodní soutěže pro stolní tenisty s tělesným postižením v Janských Lázních podpořila Nadace ČEZ prostřednictvím grantového programu Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Konání soutěže ve stolním tenise jsme podpořili proto, že pravidelně spojuje handicapované sportovce z různých států Evropy. Ti si díky ní mohou poměřit síly na mezinárodní úrovni a vyměňovat cenné zkušenosti i postupy. Jejich nadšené soupeření bylo inspirující pro nás i pro všechny přítomné diváky,“ řekla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Více informací na www.nadacecez.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…