Nadace ČEZ: Ve Vodňanech mají první workoutové hřiště

10.06.2020 8:39

Pět hrazd, svislé i vodorovné žebřiny nebo gymnastické kruhy mohou nově využívat ke cvičení lidé ve Vodňanech. Pro sportovce otevřelo město ve zdejším areálu Blanice vůbec první venkovní workoutové hřiště. Na pokrytí celkových nákladů ve výši 440 tisíc se podílela Nadace ČEZ částkou 250 tisíc korun.

Nadace ČEZ: Ve Vodňanech mají první workoutové hřiště
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Cvičit s vlastní váhou a na čerstvém vzduchu mohou nově sportovci ve Vodňanech

Hned devět posilovacích prvků a navíc pružnou dopadovou plochu má nové workooutové hřiště, které mohou místní nově využívat ve zdejším sportovním areálu Blanice. „Mezi lidmi byl o tento druh sportoviště zájem. Aby hřiště odpovídalo potřebám našich workoutistů, tak jsme některé z nich zapojili do přípravy. Prvky jsou bezúdržbové, nicméně počítáme s pravidelnou roční revizí, abychom zajistili jeho bezpečnost a dlouhou životnost,“ uvedl starosta města Milan Němeček.

Nové hřiště je určeno pro sportovce, kteří cvičí s vlastní vahou. Využít ho ale může v podstatě kdokoli, kdo si chce zacvičit na čerstvém vzduchu. Hřiště, stejně jako celý víceúčelový areál, je přístupné od 8. do 21. hodin, vstup je zdarma. Pro Nadaci ČEZ jde už o 98 hřiště, které na jihu Čech vzniklo podporou energetické nadace. „Náš grantový program Oranžové hřiště pomáhá městům a obcím po celé zemi financovat výstavbu a rekonstrukce venkovních hřišť více než patnáct let. Díky této spolupráci už vzniklo přes pět stovek bezpečných Oranžových hřišť. A projekty zaměřené aktivní trávení volného času dětí i dospělých rádi podpoříme,“ doplnil František Lust, člen správní rady Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …