Nadace SYNOT rozdělila dva miliony pro sportovce regionu!

21.06.2015 14:32

Páteční večer patřil v uherskohradišťském Kulturním domě dalšímu předávání grantů Nadace SYNOT. Tentokrát si pro své příspěvky přišli zástupci tělovýchovných jednot, spolků, organizací či klubů. Nadace totiž více než dva miliony korun rozdělila v rámci tzv. sportovního grantu.

Nadace SYNOT rozdělila dva miliony pro sportovce regionu!
Foto: Nadace SYNOT
Popisek: Nadace SYNOT rozdělovala sportovní granty.

„I v letošním roce byl o finanční pomoc obrovský zájem. Obrátilo se na nás 237 žadatelů. Vyhověli jsme těm, jejichž žádosti byly v souladu s vypsanými podmínkami. Celkem tak nadace podpořila 218 žadatelů. Původně avizovaná dvoumilionová částka však ani tentokrát nestačila, a tak bylo mezi sportovce rozděleno o 82 tisíc více.“ uvedla předsedkyně správní rady Nadace SYNOT, Michaela Pavlíčková.

„Tak velké množství žadatelů mne jen utvrzuje v tom, že situace ve financování českého sportu je skutečně velmi žalostná. Kluby bojují o přežití a těch, kteří se jim snaží pomoci, není mnoho. To se musí změnit a osobně se o to chci zasadit. Sport je zejména pro děti a mládež klíčový, je proto potřeba, aby se k němu podle toho přistupovalo a jednotlivé kluby měly stabilní a především předvídatelný zdroj financování,“ doplnil senátor, podnikatel a zakladatel Nadace SYNOT, Ivo Valenta.

Slavnostní večer měl také řadu hostů. Vzhledem k tomu, že je skupina SYOT partnerem nejvyšší fotbalové ligy, byli mezi nimi především osobnosti fotbalového života – například odchovanci 1. FC Slovácko, Petr Švancara a Michal Kadlec a spolu s nimi také trenér Svatopluk Habanec, který se mimo jiné taktéž věnoval otázce financování sportu, když uvedl: „Je nutné, aby současná mládež byla opravdu silně podporovaná, abychom se vrátili alespoň tam, kde jsme ještě před pár lety byli.  Proto velké uznání a klobouk dolů před každou takovou akcí, jako je ta dnešní.“

Předseda Ligové fotbalové asociace, Dušan Svoboda, k tomu dodal: „Sport se musí stabilizovat a především přitáhnout více takových investorů, jako je například pan Ivo Valenta a nadace SYNOT. Díky nim můžeme neustále něco zlepšovat a připravovat nové, zajímavé koncepty. Jednoduše je třeba, aby si klíčoví lidé uvědomili, že do sportu se vyplatí investovat.“

Součástí slavnostního večera bylo udílení ceny Nadace SYNOT. Tentokrát se jejím laureátem stal Stanislav Vajčner, mládežnický trenér uherskohradišťské fotbalové akademie.

Během slavnostního večera vystoupila například cimbálová muzika Cifra, taneční skupina Akropolis, dále malí fotbalisté 1. FC Slovácko se svou exhibicí a vicemistr Polska v disciplíně Flatland BMX, Adam Pekař.

Nadace SYNOT v letošním roce rozdělí ještě další tematicky zaměřené granty. Jedním z nich je grant speciální, který podpoří oblast sociální, zdravotní, školství a zájmové činnosti a druhým grant kulturní, zaměřený na podporu rozvoje místní lidové kultury a dalších kulturních a folklorních projektů.  Oba uvedené granty budou vyhlášeny na podzim.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…