Náměstek hejtmana v Královehradeckém kraji absolvoval inspekční cestu

10.08.2015 17:38

Náměstek hejtmana Karel Janeček, který je odpovědný za oblast dopravy, se spolu s náměstkem ředitele SÚS Královéhradeckého kraje Jiřím Koutníkem v pátek vydal na inspekční cestu po dopravních stavbách v rychnovském a náchodském okrese. Žádné nedostatky při ní nebyly zjištěny a předpokládané termíny dokončení se zatím daří dodržovat.

Náměstek hejtmana v Královehradeckém kraji absolvoval inspekční cestu
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Z uskutečněné cesty mám dobrý pocit. Na všech navštívených místech navzdory extrémním teplotám pracovníci stavebních firem pracovali naplno. Podobné výjezdy hodlám uskutečnit i po dalších částech kraje,“ řekl po návratu Karel Janeček.

Ten páteční šňůru návštěv začal na silnici z Borohrádku do Čermné nad Orlicí, kde se na více než čtyřkilometrovém opravovaném úseku pokračovalo ve frézování vozovky. Ještě o něco delší část silnice se opravuje mezi Křivicemi a Ličnem. Pokud dojde k zintenzivnění prací, i zde by se mělo stíhat podle plánu. Jedna z nejdůležitějších rekonstrukcí silniční sítě na Rychnovsku probíhá na silnici druhé třídy mezi Voděrady a Záhornicí. Ta byla považována za jednu z nejvíce poškozených silnic druhé třídy v celém kraji. Všechny zmíněné stavby se provádějí za úplné uzavírky.

Naopak jen krátké zdržení znamená pro motoristy stavba nového mostu u nádraží v Opočně, protože doprava je řízena semafory přes vedlestojící provizorní most. Vzhledem k blízkosti cukrovaru v Českém Meziříčí musí být provoz v plném rozsahu obnoven před zahájením řepné kampaně.

Na pomezí Rychnovska a Náchodska se pracuje na dvou místech v okolí Nového Hrádku. Druhou etapou tu pokračuje rekonstrukce silnice Rokol – Nový Hrádek – Borová, na níž se pracovalo již v loňském roce. Z křižovatky pod známým poutním místem pak vybíhá silnice do místní části Doly, kde se nachází několik provozoven a také mikrobiologický ústav Akademie věd ČR. I tato komunikace je v péči stavařů.

Asi nejvíce po svém dokončení potěší motoristy nová vozovka v novoměstské ulici Náchodská. Ačkoliv se jedná o silnici třetí třídy, v úseku Nové Město nad Metují – Vrchoviny přebírá hlavní tíhu tranzitní dopravy jedoucí po silnici I/14 a významně tak odlehčuje centru města.

Páteční výjezd byl ukončen v rychnovské místní části Habrová, kde se obnovuje zborcená opěrná zeď. V řadě případů navíc místní samosprávy využily rekonstrukce silnic k budování přilehlých chodníků a jiné infrastruktury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…