Náměstkem ministra zdravotnictví je Kamal Farhan

06.07.2016 16:15

Ministr zdravotnictví jmenoval do funkce nového tzv. politického náměstka za Hnutí ANO. Stal se jím MUDr. Kamal Farhan.

Náměstkem ministra zdravotnictví je Kamal Farhan
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR

„Pan Farhan je lékař, a proto věřím, že naše spolupráce bude přínosná pro celý resort,“ uvedl po jmenování ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček.

MUDr. Kamal Farhan chce podle svých slov především přispět k rozšíření komunikace mezi jednotlivými účastníky tvorby zdravotní politiky. „Rád bych prohloubil intenzitu komunikace mezi zdravotními výbory parlamentu a ministerstvem zdravotnictví,“ řekl po svém jmenování nový náměstek Farhan. Jeho ambice jsou ovšem mnohem širší. „Dále bych chtěl podpořit všechny změny, které povedou ke zkvalitnění a zvýšení efektivity zdravotní péče. Budu podporovat kroky ministerstva, které povedou k prodloužení délky života,“ doplnil Kamal Farhan.

Po dokončení studií na LF UK v Plzni pracoval MUDr. Kamal Farhan od roku 1994  jako lékař na interním oddělení, má atestaci I. stupně z vnitřního lékařství. Po 12 let pracoval v českých a nadnárodních společnostech v manažerských pozicích se zaměřením na zdravotnictví, dále pracoval jako ředitel pro léčebnou péči a strategický rozvoj lázeňského zařízení. Své zkušenosti a znalosti zužitkoval v posledních dvou letech, kdy působil  jako odborný konzultant v oblasti zdravotnictví.

Kamal Farhan je ženatý, má 2 děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…