Náměstkyně pro řízení sekce pro lidská práva a ředitel Agentury pro sociální začleňování navštíví Bruntál

06.10.2015 8:32 | Zprávy

Náměstkyně pro řízení sekce pro lidská práva Úřadu vlády ČR Martina Štěpánková a ředitel vládní Agentury pro sociální začleňování Radek Jiránek navštíví v úterý 6. října město Bruntál.

Náměstkyně pro řízení sekce pro lidská práva a ředitel Agentury pro sociální začleňování navštíví Bruntál
Foto: Agentura pro sociální začleňování
Popisek: Agentura pro sociální začleňování, logo.

Během návštěvy budou jednat se zástupci vedení města města o aktuálních aktivitách v oblasti sociálního začleňování, dojde k podpisu Memoranda o další spolupráci města s Agenturou a zúčastní se i oslavy k výročí založení sociálního podniku "Zelená dílna".

Agentura s městem spolupracovala v letech 2010 až 2013. Během spolupráce s Agenturou město zavedlo řadu nových sociálních služeb (nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, terénní sociální práce).Nastavilo také systém pro řešení záškoláctví, zavedlo tréninkové bydlení a omezilo provoz heren. Místní nezisková organizace Liga Bruntál pokračovala v rozvoji sociálního podnikání. Společný projekt krajské pobočky Úřadu práce a Agentury se zapojením neziskových organizací zajistil až 40 pracovních míst pro dlouhodobě nezaměstnané.

Nyní se město do spolupráce s Agenturou navrátilo a přihlásilo se do tzv. Koordinovaného přístupu k sociálně vyloučeným lokalitám (KPSVL). V rámci této spolupráce vzniká Strategický plán sociálního začleňování a po jeho schválení zastupitelstvem mohou města čerpat prostředky na projekty podporující sociální začleňování ze tří operačních programů fondů EU.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kvůli erozi upraví Lesy ČR v Jeseníkách oblíbenou turistickou trasu na Šerák

22:08 Kvůli erozi upraví Lesy ČR v Jeseníkách oblíbenou turistickou trasu na Šerák

Rovnou a příkře stoupající pěšinu, po níž vede modrá turistická trasa od Obřích skal na vrchol Šerák…