Národní bezpečnostní úřad: Informace k ničení elektronických nosičů informací nebo dat

07.12.2016 14:02

Z hlediska ochrany UI mobilní telefon nebo tablet není považován za nosič informací nebo dat, ale za elektronické zařízení, jejichž součástí jsou nebo mohou být nosiče informací nebo dat. Z toho je zřejmé, že v případě mobilního telefonu nebo tabletu není nutné při skartaci ničit celé zařízení, ale pouze obsažené nosiče.

Národní bezpečnostní úřad: Informace k ničení elektronických nosičů informací nebo dat
Foto: NBÚ
Popisek: NBÚ

SSD disk stejně jako paměť typu FLASH je považován za nosič informací nebo dat a to i přes skutečnost, že se také jedná o elektronické zařízení, kde skutečným nosičem informace jsou paměťové čipy v něm obsažené.

Kategorie paměťový čip se vyskytuje v bodu 9 přílohy č. 1 vyhlášky 528/2005 Sb., o fyzické bezpečnosti a certifikaci technických prostředků, ve znění pozdějších předpisů, pouze u zařízení fyzického ničení nosičů informací nebo dat typu 4, určené pro ničení utajovaných informací až do stupně utajení Přísně tajné s určeným parametrem maximální velikosti plochy částic =< 0,2 mm2.

Proto lze konstatovat, že hodnotu maximální velikosti plochy částice =< 0,2 mm2 je nutno pro paměťové čipy dodržet vždy, kdy chceme hovořit o bezpečné likvidaci vedoucí k ochraně před možným únikem utajovaných informací a to bez ohledu na stupeň utajení uložených informací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

7:23 Český rozhlas: Radiožurnál a Radiožurnál Sport přinesou živé vysílání MS v ledním hokeji

Od pátku 10. května do neděle 26. května nabídne Český rozhlas živé vysílání z mistrovství světa v l…