Národní divadlo uzavřelo smlouvu s vítězem tendru na generální rekonstrukci Státní opery

21.02.2017 11:17

Ředitel Národního divadla prof. MgA. Jan Burian v pondělí 20. 2. 2017 podepsal smlouvu se zástupci společnosti HOCHTIEF CZ a. s., která vzešla jako vítěz z veřejného výběrového řízení na zhotovitele generální rekonstrukce Státní opery.

Národní divadlo uzavřelo smlouvu s vítězem tendru na generální rekonstrukci Státní opery
Foto: Archiv
Popisek: Státní opera Praha

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže v pátek zamítl návrh na předběžné opatření, které podalo ve výběrovém řízení neúspěšné konsorcium OPERA 2016.

Národní divadlo předá společnosti HOCHTIEF CZ a. s., v řádu dní staveniště, aby rekonstrukce mohla začít bez prodlení.

„Jsem rád, že zahajujeme rekonstrukci v situaci, kdy je zajištěn provoz Státní opery v Hudebním divadle Karlín i na dalších scénách Národního divadla. Naše rozhodnutí připravit vše na rekonstrukci
včas bylo správné. Těšíme se do nové budovy a už teď přemýšlíme o jejím programu,“ uvedl ředitel Národního divadla prof. MgA. Jan Burian.

Společnost HOCHTIEF CZ a. s. vyhrála výběrové řízení s nejnižší podanou nabídkou 857,6 milionu korun. Předseda představenstva společnosti Ing. Tomáš Bílek uvedl: „Poslední větší rekonstrukce Státní opery proběhla v sedmdesátých letech minulého století a současný stav budovy a jejího vybavení tomu odpovídá. Máme tedy před sebou obrovský kus práce, na kterém hodláme zúročit naše rozsáhle zkušenosti s rekonstrukcemi historických a památkově chráněných budov“. Společnost v minulosti opravovala památník na pražském Vítkově, klášter Broumov či barokní hospital Kuks, který byl vyhlášen loňskou Stavbou roku.

Financování generální rekonstrukce Státní opery zajišťuje program Péče o národní kulturní poklad, z nějž se hradí opravy či novostavby sídel několika významných kulturních institucí.

Například dostavba hostivařského depozitáře pro Národní knihovnu, revitalizace Klementina či rekonstrukce hlavní budovy Národního muzea.

Oprava budov Státní opery bude trvat 27 měsíců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…