Národní knihovna je od dnešního dne uzavřena

22.10.2020 19:38

V souvislosti s nejaktuálnějšími vládními opatřeními bude Národní knihovna České republiky od 22. 10. 2020 do odvolání uzavřena.

Národní knihovna je od dnešního dne uzavřena
Foto: Národní knihovna
Popisek: Národní knihovna - Křižovnická ulice

Studovny a vnitřní veřejné prostory v Klementinu či pražské Hostivaři nebudou přístupné pro veřejnost. Služby bude Národní knihovna poskytovat v maximální možné míře online. Podrobnější informace naleznou uživatelé na webové stránce ZDE.

Stávající výpůjčky a rezervace knih budou automaticky prodlouženy do 30. 11. 2020.

„O zpřístupnění všech digitalizovaných titulů prostřednictvím aplikace Kramerius se intenzivně jedná s kolektivními správci autorských práv. Národní knihovna vyvíjí maximální úsilí, aby se čtenáři ke svým titulům dostali alespoň ve virtuálním prostředí, jak tomu bylo v jarních měsících,“ říká generální ředitel Národní knihovny Vít Richter.

Zrušení komentovaných prohlídek historických prostor Klementina a kulturních akcí v Zrcadlové kapli a Galerii Klementinum zůstává nadále v platnosti.

Tato rozhodnutí byla přijata po pečlivém zvážení a projednání opatření přijatých vládou spolu s posouzením situace v Národní knihovně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…