Národní technické muzeum bylo nominováno na cenu Luigi Micheletti Award 2017

10.10.2017 18:26

Národní technické muzeum bylo nominováno na cenu Luigi Micheletti Award 2017 za projekt Centrum stavitelského dědictví Plasy.

Národní technické muzeum bylo nominováno na cenu Luigi Micheletti Award 2017
Foto: wikipedia
Popisek: Národní technické muzeum.

Cena Luigi Micheletti Award je evropským oceněním pro muzea, která hledají nové cesty pro přiblížení světa současných dějin, průmyslu a vědy v celém spektru jejich složitosti, souvislostí a interpretací.

Cenu zastřešuje Evropská muzejní akademie (European Museum Academy - EMA). Národnímu technickému muzeu se podařilo s projektem Centrum stavitelského dědictví Plasy dostat mezi muzea nominovaná na Michelettiho cenu za rok 2017, a zařadit se tak mezi špičky evropského muzejnictví.

Rozhodujícími kritérii při hodnocení v této soutěži jsou pro porotce především otevřenost novým pohledům a schopnost inovativně a kreativně prezentovat a interpretovat své sbírky a témata.

Konference Evropské muzejní akademie spojená se slavnostním ceremoniálem předávání cen se odehrávala ve dnech 28. až 30. září 2017 v hlavním městě Makedonie Skopje. „Představení Centra stavitelského dědictví Plasy Národního technického muzea se mezi přítomnými zástupci evropských muzeí setkalo s velmi pozitivním ohlasem,“ říká ředitel Národního technického muzea Karel Ksandr. „Odbornou mezinárodní porotou pak bylo Národní technické muzeum zařazeno mezi potvrzené nominace (confirmed candidate). Michelettiho cenu za rok 2017 získalo irské ,GPO Witness History Visitor Centre‘ v Dublinu prezentující události irského boje za nezávislost, zejména tzv. Velikonočního povstání v roce 1916.“

Michelettiho cena se uděluje od roku 1996 a Národní technické muzeum se o ní letos ucházelo již po třetí. V roce 1997 a v roce 2014 skončilo mezi finalisty. „Také na letošní nominaci je NTM právem hrdé. Vždyť jedním z jeho cílů je být muzeem pro současného návštěvníka a nominace na Michelettiho cenu mu potvrzuje, že se ubírá správným směrem,“ dodává Karel Ksandr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…