Národní zemědělské muzeum: Letenské prase aneb Zabijačka v muzeu

18.01.2018 8:42 | Zprávy

V sobotu 27. ledna od 10 do 17 hodin můžete v rámci akce Letenské prase aneb Zabijačka v muzeu zažít atmosféru staročeské zabijačky a ochutnat zabijačkové speciality. Připraveny jsou také divadlo a dílničky pro děti i kuchařské workshopy pro dospělé.

Národní zemědělské muzeum: Letenské prase aneb Zabijačka v muzeu
Foto: nzm.cz
Popisek: Národní zemědělské muzeum v Praze

Zatímco v minulosti byly zabijačky neodmyslitelnou zimní tradicí v každém větším stavení, ve 21. století jich můžeme v Praze zažít jen pár do roka. Jednou z nich je ta v Národním zemědělském muzeu, která se letos koná už po jedenácté. Přinese především ukázky tradičních postupů zpracování vepřového masa v režii řeznického mistra Tomáše Hudery, začínající v 11, 13 a 15 hodin. Po celou dobu akce bude na muzejním dvoře probíhat také prodej a ochutnávka zabijačkových a dalších gastronomických specialit včetně piva, vína a destilátů. V budově muzea mohou návštěvníci posedět v „muzejní hospůdce“. Připraven je i doprovodný program pro děti – v 11 hodin loutková pohádka Tři malá prasátka v podání souboru Buchty a loutky, ve 13 hodin Prasečí cirkus dua Bratři v tricku a po celý den řemeslné a výtvarné dílničky.

„Letenské prase je velmi oblíbená akce, koná se u nás už po jedenácté. Díky nově otevřenému gastrostudiu přinášíme letos návštěvníkům novinku – tematické workshopy. Pod vedením řezníka si budou moci vyzkoušet, jak se vyrábí jitrnice, tlačenka, jelítka či prejt,“ říká náměstek generálního ředitele Národního zemědělského muzea Jiří Houdek. Workshopy začínají v 11.30, 13.30 a 15.30 hodin, všechny dobroty si účastníci mohou sníst přímo v muzeu nebo odnést domů. Cena workshopu je 200 Kč a lze si ho objednat ZDE.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Zdravé školní jídelny a kvalitní výživa od útlého věku

Jsem jedině pro, ale uvědomujete si, že právě zdravou stranu si čím dál víc lidí nemůže dovolit? Vždyť už teď řada rodičů nemá ani peníze na školní obědy, a jestli by byli kvalitnější, což jsem pro, asi by byli i dražší, a tím pádem na ně nebude mít ještě víc lidí. Nebo máte snad řešení? Jaké?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Objev vzácného šáchoru Micheliova v Železných horách

19:11 AOPK ČR: Objev vzácného šáchoru Micheliova v Železných horách

Ve Slavické oboře na dně Starého rybníka v chráněné krajinné oblasti Železné hory našli botanici šác…