Nástup budoucích studentů Univerzity obrany na základní přípravu do Vyškova

23.07.2014 17:30

V pátek 1. srpna 2014 od 8.00 hodin nastoupí 336 budoucích studentů Univerzity obrany k absolvování dvouměsíční základní přípravy u Velitelství výcviku – Vojenské akademie Vyškov. Nově přijaté vojáky z povolání – budoucí studenty Univerzity obrany čeká v armádním výcvikovém zařízení dvouměsíční fyzicky, psychicky i časově náročný výcvik, který představuje počáteční etapu jejich vojenské přípravy.

Nástup budoucích studentů Univerzity obrany na základní přípravu do Vyškova
Foto: Univerzita obrany
Popisek: Univerzita obrany

Vojenský výcvik je rozdělen do tří fází, které v sobě zahrnují to nejdůležitější a nejpodstatnější z vševojskové přípravy – základní řády, pořadovou a tělesnou přípravu, ochranu proti zbraním hromadného ničení a samozřejmě také spojovací, střeleckou, taktickou, topografickou, ženijní i zdravotnickou přípravu. Přitom každá fáze je zakončena zkouškou, v níž se posuzují jak průběžné výsledky dosažené ve výcviku, tak i výsledky fázových testů.

Základní příprava probíhá jednak formou teoretické přípravy na učebnách a praktického výcviku na cvičištích, dále představuje přípravu vojenského materiálu k výcviku, přesuny do prostoru výcviku a zpět, údržbu vojenského materiálu po ukončení výcviku, přípravu na zaměstnání příštího dne, samostatné studium, vyhodnocovací činnost, odpočinek a další výcviková a výchovná opatření.

Většina budoucích vojenských studentů Univerzity obrany byla přijata k pětiletému nebo šestiletému magisterskému studiu v oborech Řízení a použití ozbrojených sil, Vojenské technologie, Vojenská farmacie, Vojenské zubní lékařství a Vojenské všeobecné lékařství.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…