Návštěvnost solárií vzrostla oproti loňskému roku o 9 %. Může za to lepší informovanost

02.01.2014 19:40

Návštěvnost solárií se podle statistik České asociace zdravého opalování v uplynulém roce zvýšila o 9 %. Hlavním důvodem je zvyšující se informovanost veřejnosti o výhodách správného opalování. Výrazně tomu pomáhají i pravidelné kontroly, které byly v poslední době intenzivně prováděny. Všechna solária provozovaná v České republice musí splňovat přísnou normu Evropské unie. Lidé se tak nemusí obávat negativních účinků nesprávného opalování a mohou se zdravě slunit i v zimě.

Návštěvnost solárií vzrostla oproti loňskému roku o 9 %. Může za to lepší informovanost
Foto: cazo.cz
Popisek: Solárium

Za poslední rok provedla Česká obchodní inspekce spolu s jednotlivými krajskými hygienickými stanicemi desítky kontrol solárií. Cílem těchto kontrol bylo prozkoumat, zda solária využívají šetrné technologie a zohledňují povinné standardy. „Pokud solária normu porušují či nesplňují, mohou dostat vysokou finanční pokutu. V nejhorších případech může dojít i k odnětí živnostenského oprávnění a solárium se musí uzavřít,“ uvedl Michal Kárych, předseda České asociace zdravého opalování, která pečlivě monitoruje dění kolem solárií.

Během zimního období může být návštěva solária prospěšná i pro lidskou imunitu. Nedávná norská a dánská studie potvrdila, že solária stimulují produkci vitaminu D v kůži stejně jako přirozené sluneční záření. Právě v zimních měsících, kdy jsou kratší dny a slunce svítí slabě, mají lidé nedostatek slunečního záření a vitaminu D. „Pravidelné, mírné opalování přitom stimuluje tvorbu vitaminu D, který posiluje imunitní systém. Návštěva solária tak může být vhodnou preventivní ochranou před chřipkovými viry a různými bakteriálními nemocemi,“ vysvětlil Michal Kárych z České asociace zdravého opalování.

O ČAZO

Česká asociace zdravého opalování byla založena roku 2009. V tomtéž roce se stala členem Evropské asociace opalování (ESA). Cílem ČAZO je zprostředkovat všem lidem v České republice nejnovější vědecké a lékařské poznatky o vlivu mírného vystavování lidského těla UV záření. Z dlouhodobého hlediska chce ČAZO přispět svou činností k růstu a stabilitě solárního průmyslu. V neposlední řadě si za svůj cíl klade pomoci lidem zlepšit svůj zdravotní stav skrze vitamin D přijímaný ze slunečního záření. Vize České asociace zdravého opalování je naučit všechny v České republice správně přijímat ultrafialové záření a jeho rozumné využívání chápat jako součást zdravého životního stylu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…