Nejlepší jedenáctkou roku 2016 je Zubr Grand

21.09.2016 14:08

Zubr Grand získal 1. místo v prestižní degustační soutěži České pivo 2016 a to v kategorii jedenáctistupňových ležáků. O vítězi rozhodla za dohledu notáře komise složená z odborníků, která posuzovala senzorické vlastnosti piva. Mimořádný úspěch přerovského pivovaru potvrdila i další skvělá umístění piv z produkce přerovského pivovaru. Zubr Gold se umístil na 2. místě v kategorii výčepních piv, Zubr Classic v téže kategorii obsadil 3. příčku.

Nejlepší jedenáctkou roku 2016 je Zubr Grand
Foto: Pivovar Zubr
Popisek: Pivovar Zubr, logo.

Velmi dobře si v soutěži vedly i výrobky pivovaru Litovel, který je také součástí moravského holdingu PMS. Pivo Litovel Moravan zvítězilo v kategorii výčepních piv, Litovel Premium obsadilo 2. místo v kategorii prémiových ležáků a Litovel Dark zvítězil v kategorii piv tmavých. Holding PMS celkově získal šest ocenění a stal se jednoznačně nejúspěšnější pivovarnickou skupinou soutěže České pivo 2016.

„Velmi si vážíme toho, že odborná porota zvolila jako nejlepší jedenáctku Zubr Grand. Ten je zároveň naším nejprodávanějším pivem. Je skvělé, že se názory odborníků i našich štamgastů na kvalitu i chuť Granda takto shodují, říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr a dodává: „Těší mne, že cesta k úspěchu je dlážděná poctivou prací, tradičním způsobem vaření piva a v neposlední řadě nejlepšími regionálními surovinami, což je přesně to, na čem si v pivovaru Zubr zakládáme.“ Přerovský pivovar patří k jednomu z nejvíce oceňovaných pivovarů v České republice a je hrdým držitelem sbírky několika desítek tuzemských, ale i mezinárodních ocenění. A její velikost se s každým rokem úspěšně zvyšuje.

Soutěž České pivo patří k tradičním pivním kláním v České republice. Letos se konala již po šestnácté a jako každý rok, i letos ji vyhlásil Český svaz pivovarů a sladoven a roli odborného garanta převzal Výzkumný ústav pivovarský a sladařský. Degustační komise je složená z pivovarníků, pedagogů a odborníků ze středních a vysokých škol, Chmelařského institutu a Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Objektivita hodnocení je zajištěna dvokoulovým hodnocením.

Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí holdingu PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A a Regionální potravina a známky CHZO "České pivo". Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand. Pivovar získal absolutní vítězství v degustační soutěži Zlatý pohár PIVEX 2016 (Zubr Premium); 1. místo v kategorii ležáků (Zubr Premium), 1. a 2. místo v kategorii výčepních piv (Zubr Gold; Zubr Classic) a 3. místo v kategorii tmavých piv (Zubr Classic tmavý). V soutěži České pivo 2015 zvítězil v kategorii světlé ležáky (Zubr Premium) a druhá místa ve svých kategoriích získala piva Zubr Grand, Zubr Classic a Zubr Classic tmavý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…