Nemocnice Frýdek-Místek zprovoznila odběrové místo

23.03.2020 12:56

Od dnešního dne bude probíhat testování na COVID 19 také v nově vybudovaném odběrovém místě, které vzniklo u hlavního vstupu do Nemocnice ve Frýdku-Místku.

Nemocnice Frýdek-Místek zprovoznila odběrové místo
Foto: msk.cz
Popisek: Nemocnice ve Frýdku-Místku

Jeho provozní doba je od pondělí do pátku od 10 do 16 hodin a o víkendech a svátcích od 9 do 14 hodin.

„Odběry se budou provádět na základě indikace praktického lékaře nebo krajské hygienické stanice. Nebudou možné pro samoplátce,“ upozorňuje v tiskové zprávě nemocnice.

Do odběrového místa lze přijít pěšky nebo přijet autem, přičemž testovaný z auta nevystupuje.  Pacienti by si měli připravit kartičku pojišťovny a občanský průkaz. Zdravotníkům nahlásí své telefonní číslo, na které jim budou následně sděleny výsledky testu.

„Vybudovat odběrové místo ve frýdecké nemocnici bylo na místě a je to dobré rozhodnutí. Lidé z Frýdku-Místku a jeho okolí už nebudou muset jezdit na testy až do Ostravy, ale budou se moci po doporučení od lékaře nebo hygieniků nechat testovat přímo ve Frýdku-Místku,“ řekl primátor Michal Pobucký s tím, že z preventivních důvodů bude u odběrového místa v době jeho provozu přítomna hlídka městské policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…