Nemocnice Litoměřice: Nový digitální skiagraf je již v plném provozu

02.06.2019 20:28

V plném provozu již je na oddělení radiologie a zobrazovacích metod litoměřické nemocnice nový skiagrafický přístroj. Jeho instalaci předcházely stavební úpravy snímkovny, přilehlé ovladovny a pracoviště pro evidenci pacientů.

Nemocnice Litoměřice: Nový digitální skiagraf je již v plném provozu
Foto: nemocnice-lt.cz
Popisek: Městská nemocnice Litoměřice

Tyto práce spočívaly v povrchových úpravách a výmalbách stěn, nových elektroinstalacích, ve výměně oken z ovladovny do přilehlých snímkoven, v instalaci nového stmívacího osvětlení, ve výměně dveří a v položení nových podlahových povrchů v kabinkách pro přípravu pacientů před vyšetřením. Uvedené prostory byly rovněž vybaveny novým nábytkem.

Hodnota veřejné zakázky na dodání nového skiagrafického kompletu, která zahrnovala i dodání pojízdného rentgenu s digitalizací, byla přes 6 miliónů korun. Instalací nového skiagrafického kompletu byla dokončena modernizace radiologického pracoviště Nemocnice Litoměřice, a.s. V plánu je však ještě obnova nové angiografické linky, pro kterou získala nemocnice od přístrojové komise Ministerstva zdravotnictví ČR povolení na konci února letošního roku.

Zároveň s modernizací rentgenového pracoviště byl v litoměřické nemocnici nedávno dokončen také projekt modernizace centrálních chodeb. Ten započal již v loňském roce a zahrnoval úpravu podlahových povrchů, položení nových podlahových krytin, výmalbu stěn a instalaci stropních podhledů včetně úsporných LED svítidel.

Projekt, k jehož realizaci si nemocnice přizvala architektku Naďu Richterovou, byl řešen tak, že každá chodba má svoji specifickou barvu, která se promítá nejen do podlahové krytiny, ale i do výmalby stěn. Právě odlišné barevné odstíny usnadňují orientaci pacientů po rozlehlém areálu nemocnice.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…