Nemocnice Pardubického kraje hledá dobové fotografie a historické materiály

25.09.2018 13:30

Společnost Nemocnice Pardubického kraje by se ráda obrátila na veřejnost s prosbou o poskytnutí dobových fotografií, které by ilustrovaly, jak se jednotlivé nemocnice, které jsou součástí společnosti, proměňovaly v průběhu minulého století. Zájem máme o fotografie všech pěti stěžejních zařízení, tedy Pardubické, Chrudimské, Litomyšlské, Orlickoústecké a Svitavské nemocnice. Fotografie by se měly stát součástí připravované publikace Nemocnice v průběhu století.

Nemocnice Pardubického kraje hledá dobové fotografie a historické materiály
Foto: nempk.cz
Popisek: Krajská nemocnice Pardubice

Nemocnice byly v Pardubickém kraji spojeny pod jednu značku teprve nedávno, přesto historie jednotlivých institucí sahá hluboko do minulosti. Zdraví navíc vždycky patřilo mezi společensky velmi živě diskutovaná témata, a tak můžeme říci, že zdi nemocničních zařízení s nadsázkou psaly dějiny. Jak nemocnice prožívaly exponované osmičkové roky? Jak se během minulých sto let proměnily? Existují nevyprávěné příběhy, zajímavé fotografie nebo prostě jen momentky, které nám o samotných nemocnicích nebo zdravotnickém personálu řeknou něco, co ještě nevíme? To jsou jen některé z otázek, které si klademe a s nimiž se obracíme k veřejnosti.

Prostřednictvím této výzvy bychom chtěli poprosit o zapůjčení fotografií, dokumentů a příběhů spojených s jednotlivými nemocnicemi. Získané materiály budou v publikaci řádně označené autorem toho kterého dokumentu. Všichni, kteří dají k dispozici vhodné materiály spojené s historií jednotlivých zařízení NPK, budou navíc zařazeni do slosování o tři vouchery na nákup v nemocničních lékárnách NPK, každý ve výši 500 Kč.

Materiály prosím zasílejte do 7. října 2018. Všechny musí být označené jménem autora a v případě zaslání poštou i zpáteční adresou.

Možnosti zaslání jsou následující:

Na adresu:
Nemocnice Pardubického kraje, a. s.
oddělení komunikace a marketingu
Kyjevská 44 532 03
Pardubice

Na Facebook ZDE

Na e-mail ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…