Nemocnice Pelhřimov: Chcete skoncovat s kouřením? Přijďte nezávazně na Den bez tabáku

11.05.2018 21:39

Nemocnice Pelhřimov v rámci programu Nemocnice podporující zdraví nabízí zájemcům o odvykání kouření nezávaznou konzultaci. Pacienti nemusí čekat na Den bez tabáku, mohou se objednat telefonicky kdykoliv.

Nemocnice Pelhřimov: Chcete skoncovat s kouřením? Přijďte nezávazně na Den bez tabáku
Foto: ikrajvysocina.cz
Popisek: Nemocnice Pelhřimov

Dne 31. 5. 2017 od 9 do 14 hodin se připojí naše plicní ambulance - poradna pro léčbu závislosti na tabáku k celosvětovému Dni bez tabáku. Ambulance tento den bude vyčleněna pouze pro zájemce o odvykání kouření. V průběhu akce proběhne měření spirometrie, hodnoty vydechovaného CO, pulzní oxymetrie. V závěru lékařka MUDr. Rejzková vyhodnotí naměřené hodnoty, provede krátkou intervenci a poradenství ohledně odvykání závislosti na tabáku. Pro zájemce budou k dispozici písemné informace ve formě letáků a brožurek o odvykání kouření. Při zjištění patologických vyšetřovaných hodnot bude pacient objednán k celkovému plicnímu vyšetření.

Pokud si nevěříte, že byste dokázali přestat kouřit sami, zamiřte k odborníkům. Poradna pro léčbu závislostí funguje při plicní ambulanci naší nemocnice.

"Přestat kouřit a zbavit se závislosti na nikotinu je těžké, nikoli však nemožné. Statistiky ukazují, že 70 % kuřáků si přeje přestat kouřit. Pokud se o to pokusí bez cizí pomoci úspěšnost je velmi malá. Pouhé 2% kuřáků skutečně přestanou a ke kouření se již nevrátí. Na vině je závislost na nikotinu. Podle průzkumů se prívě z důvodu závislosti do roka ke kouření vrátí 98 %," sdělila MUDr. Lucie Rejzková statistické údaje.Právě proto by zájemci z řad kuřáků měli vyhledat specializovanou pomoc v poradnách na odvykání kouření. Lékař je schopen nastavit a doporučit pacientovi vhodnou léčbu.

Dnes existují různé druhy léčby závislosti na nikotinu, které se liší jak způsobem, kterým fungují, tak i úspěšností léčby. O úspěšné léčbě závislosti na nikotinu se dá hovořit tehdy, abstinuje-li kuřák déle než rok. "Důležité je v léčbě vytrvat a nemyslet si, že po měsíci nekouření máte vyhráno. Doporučená délka léčby je minimálně 3 měsíce, lepší je ovšem vytrvat 6 měsíců, neboť s délkou léčby stoupá její úspěšnost, dodala MUDr. Rejzková.

Poměrně rozšířený druh terapie je založen na podávání nikotinu v jiné formě. Postupně se snižují dávky nikotinu, čímž dochází k potlačení fyzické i psychické závislosti na cigaretě. Lékaři již dnes mají k dispozici terapii, která dokáže potlačit abstinenční příznaky a výrazně zvýšit vaši naději na úspěch. Moderní léková terapie vykazuje mnohem vyšší účinnost než jakékoli jiné dostupné prostředky pro odvykání kouření. Díky moderním lékům může pacient znásobit svoji šanci odvyknout kouření. Stejně jako u jiných druhů léčby závislosti hraje velkou roli i silná vůle a schopnost vytrvat. A pokud má pacient kromě odborné pomoci i podporu okolí, je jeho šance na život bez cigarety opravdu vysoká.

Navštivte naši Poradnu - po objednání na tel. čísle 565 355 498.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…