Nemocnice Pelhřimov: Nové CT bylo slavnostně uvedeno do provozu

21.07.2017 15:33

Radiodiagnostické oddělení Nemocnice Pelhřimov získalo nového, vysoce moderního pomocníka pro diagnostiku. Je jím počítačový tomograf Philips Ingenuity Elite 128 v hodnotě 17 mil. Kč. Nákup přístroje byl realizován díky finančních prostředků z Evropských strukturálních a investičních fondů, které nemocnice získala na projekt Modernizace a obnova zdravotnické přístrojové techniky.

Nemocnice Pelhřimov: Nové CT bylo slavnostně uvedeno do provozu
Foto: ikrajvysocina.cz
Popisek: Nemocnice Pelhřimov

„Nový počítačový tomograf Philips je špičkový a osvědčený CT systém. Tento přístroj plně odpovídá našim požadavkům a umožňuje nám zvýšit kvalitu léčebné péče,“ říká ředitel nemocnice Ing. Jan Mlčák, MBA. Přístroj, který byl uveden oficiálně do provozu za účasti hejtmana Kraje Vysočina MUDr. Jiřího Běhounka dne 21. července 2017, patří totiž k nejmodernějším CT systémům a přináší zdravotníkům i pacientům mnoho výhod. „Servis starého CT byl již hodně finančně náročný a nemocnice na nové CT čekala dlouho. Nový tomograf je po všech stránkách a pro všechny velkým přínosem,“ řekl při slavnostním uvedení do provozu hejtman Běhounek.

Počítačová tomografie umožňující zobrazení vnitřních orgánů pacientů se používá při odhalování jak akutních, tak chronických onemocnění různých druhů. Technologie dává ošetřujícímu personálu informace o zkoumané oblasti, přičemž klíčovou podmínkou pro úspěšnou diagnostiku a následnou léčbu je tedy přesnost, kvalita a dobrá čitelnost pořízených obrazů. Nový přístroj umožňuje absolvovat toto vyšetření šetrnou a účinnou cestou – při vysoké kvalitě obrazu bez vysokých dávek ozáření /dávka ozáření se minimalizuje/.

Obměna CT přístroje byla nutná. Měsíc byli pacienti na toto vyšetření posíláni do jiných zdravotnických zařízení. Starý přístroj byl již na pokraji životnosti. „Nové CT umí snímat 128 řezů najednou s vysokou obrazovou kvalitou, rychlostí a kapacitou. Díky rychlosti přístroje dochází k časové úspoře, tedy vyšetříme více pacientů. Jednoznačnou výhodou je kvalita pořízených snímků a také dětský kalibrační fantom, exkluzivní nástroj pro optimalizaci systému při skenování dětí. K dispozici máme speciální pediatrické protokoly na bázi věku a hmotnosti,“ zhodnotil nového pomocníka primář oddělení MUDr. Václav Markvart. Umožňuje také lékaři kdykoliv a kdekoliv se připojit k vyhodnocovací stanici a prohlížet data i v trojrozměrných vizualizacích.

V rámci projektu Modernizace přístrojové techniky pořídí nemocnice v průběhu roku 2017 a 2018 v celkové hodnotě 93 mil. Kč. Novými přístroji budou vybavena také oddělení ARO, interní a chirurgická JIP, Centrální operační sály a centrální sterilizace, Gastroenterologická ambulance, novorozenecké oddělení, rehabilitace a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…