Nemocnice Písek dokončuje novou vodoléčbu

28.02.2019 20:45

Už za několik dní budou moci pacienti písecké nemocnice využívat nově zařízenou vodoléčbu. Nemocnice v těchto dnech dokončuje rekonstrukci vodoléčebného úseku svého rehabilitačního oddělení, s níž začala loni na podzim.

Nemocnice Písek dokončuje novou vodoléčbu
Foto: Písecká nemocnice
Popisek: Písecká nemocnice

V rámci ní nechala přestavět bazén v suterénu pavilonu L, zmodernizovat vodoléčebný sál, vyměnit vzduchotechniku a vybudovat denní místnost a toalety pro personál i pacienty.

„Celková investice na rekonstrukci vodoléčebného úseku, který využíváme k rehabilitaci pacientů po operacích, dosáhla částky dvacet jedna milionů korun, devíti miliony přispěl vlastník nemocnice, Jihočeský kraj,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Písek, a. s., MUDr. Jiří Holan, MBA.

Nový bazén budou moci využívat i málo pohybliví pacienti, a to co možná nejdříve po jejich operaci. „Budou do něj moci vstupovat po standardních schodech s oboustranným zábradlím, což umožní časnou rehabilitaci po totální náhradě kyčlí či kolen, ale i po operacích ramen, páteře nebo u spolupracujících pacientů i po mozkové příhodě. U dřívějšího bazénu byl na „svislém žebříčku“ přístup výrazně limitován pohyblivostí kloubů či jejich bolestivostí. Na vodoléčebném sále byla dokončena výměna velkých van a zkompletovány malé vany pro vířivou lázeň končetin. Ke stávajícím třem vířivkám - dvěma na dolní končetiny a jedné na horní končetin, přibyla i nižší vířivka na dolní končetiny, kterou budou moci využívat pacienti po úrazech a operacích hlezna-nohy,“ upřesnil MUDr. Jiří Kruliš, primář Oddělení akutní rehabilitace Nemocnice Písek, a. s.

Rekonstrukce vodoléčby navázala na loňskou obměnu výměníku tepla a přechod z parovodu na horkovod. Současně s ní byl proto rekonstruován vodovodní řad v této budově, který byl dlouhodobě v havarijním stavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…