Nemocnice Prachatice uzavírá lůžkovou část Dětského, Novorozeneckého i Gynekologického oddělení

22.10.2020 20:29

Z důvodu přesměrování personálu i z důvodu otevření nové kapacity lůžek pro pacienty s onemocněním COVID-19 dočasně uzavírá od pátku 23. října Nemocnice Prachatice, a.s. lůžkovou péči na Dětském, Novorozeneckém i Gynekologickém oddělení. Současně dojde k uzavření porodnické části.

Nemocnice Prachatice uzavírá lůžkovou část Dětského, Novorozeneckého i Gynekologického oddělení
Foto: jihnem.cz
Popisek: Nemocnice Prachatice

„Zavíráme také Oddělení následné péče, v jehož prostorách vznikne další COVID stanice,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Prachatice, a. s., Ing. Michal Čarvaš, MBA a dodal: „Rovněž omezujeme od pondělí 26. října ambulantní rehabilitační péči. Personál tohoto oddělení bude docházet za pacienty, kteří jsou hospitalizováni na jiných odděleních. Stejně tak budou probíhat rehabilitace u COVID pacientů. Činíme tak i z důvodu chybějícího personálu na všech odděleních, který je rovněž nakažen virem SARS-CoV-2.“

O stávající lůžkové pacienty se postarají sousední nemocnice Jihočeského kraje nebo budou pacienti propuštěni do domácí péče či do sociálních lůžkových zařízení.

Po skončení epidemie se péče vrátí na původní stav lůžek. Interní a chirurgická lůžková i ambulantní péče je a zůstává poskytována beze změny.

Nemocnice Prachatice, a. s., bude nadále poskytovat akutní ambulantní a pohotovostní péči pro dětské i gynekologické pacienty. Lůžková péče bude směřována do Nemocnice Český Krumlov, a. s., nebo do dalších sousedních nemocnic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…