Nemocnice Prostějov: Nové přístroje na gastroenterologickém oddělení zajistí šetrnější vyšetření

29.08.2019 15:25

Nový koloskop a gastroskop slouží k vyšetřování a k provádění léčebných zákroků v žaludku a tlustém střevu.

Nemocnice Prostějov: Nové přístroje na gastroenterologickém oddělení zajistí šetrnější vyšetření
Foto: iprostejov.cz
Popisek: Nemocnice Prostějov

Další investicí je CO2 insuflátor, který vhání do střeva nebo žaludku místo vzduchu oxid uhličitý. Tím se zvyšuje komfort pacienta při výkonu a umožňuje to větší bezpečnost při terapeutických zákrocích. Poslední investicí je oplachová pumpa, která slouží ke vhánění vody do trávicího traktu a umožňuje oplach například místa krvácení.

„Pacientům se tak dostane rychlejšího, ale zároveň i kvalitnějšího vyšetření trávicího traktu a je zachována bezpečnost při léčebných zákrocích jako například různé možnosti řezání v trávicím traktu a dalších složitých metod,“ říká Jaroslav Maceček, primář gastroenterologického oddělení, které se řadí k českým centrům pro tzv. screening nádorů tlustého střeva a konečníku a provádí složité endoskopické zákroky v celém trávicím traktu včetně žlučových cest a slinivky břišní.

Gastroskop i koloskop nahradily starší typy těchto přístrojů. Přístroje jsou vybaveny celou řadou moderních funkcí, které umožňují lepší diagnostiku a léčbu v horní a dolní části trávicí trubice. Zařízení stálo více než 2 milióny korun. Jak gastroskop, tak koloskop mají menší průměr a jsou ohebnější. Mají také vysoce kvalitní moderní optiku a speciální tzv. NBI zobrazení, které umožňuje lékaři důsledně a podrobně prohlédnout sliznice těchto orgánů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …