Nemocnice Prostějov: Slouží nové CT

27.03.2022 11:19 | Tisková zpráva

Multidetektorové CT v hodnotě více než 25 milionů korun rozšířilo a zlepšilo diagnostické možnosti nemocnice v Prostějově.

Nemocnice Prostějov: Slouží nové CT
Foto: iprostejov.cz
Popisek: Nemocnice Prostějov

Nové zařízení na rozdíl od předchozího umožňuje i kardiologická vyšetření včetně zobrazení srdečních tepen, nabízí rychlejší vyšetření i nižší radiační zátěž. Jde o zařízení nejvyšší specifikace a jde o jeden z nejmodernějších přístrojů instalovaných v Česku.

„Nové CT je určeno pro celotělová CT zobrazení orgánů dutiny hrudní a břišní, dále pro detailní zobrazení hlavy, mozku, skeletálního a cévního systému v celém rozsahu. Využijeme jej proto u širokého spektra pacientů,“ vyjmenovává Martin Folprecht, primář radiodiagnostického oddělení nemocnice s tím, že nové zařízení navíc umožní vyšetření pacienta v kratším čase.

„Přístroj zkracuje délku pobytu pacienta „v tunelu“ pouze na několik sekund, což spolu s ultrarychlou rekonstrukcí obrazových dat umožnuje i diagnostiku akutních stavů jako například mozkových mrtvic, plicních embolií a rozsáhlých úrazových stavů s maximální přesností a v minimálním možném čase. Na tomto přístroji jsme navíc nyní schopni provádět i kardiologická vyšetření včetně zobrazení srdečních tepen,“ popisuje primář Folprecht.

Nové CT umožňuje získat ostrý a kvalitní obraz vyšetřované oblasti, a to ve velmi krátkém čase. Rychlá diagnostika pak pro pacienta znamená vždy i menší radiační zátěž.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…