Nemocnice Znojmo: Znovuzavedení roušek a zákaz návštěv

24.07.2020 15:42

Znojemská nemocnice od dnešního dne opět zavedla nošení roušek v jejich prostorách. Tyto byly na základě posledního opatření MZ povinné pouze pro návštěvy a personál pečující o pacienty. Od pondělí, tj. 27.7.2020 dále Nemocnice Znojmo zavádí zákaz návštěv na všech svých pracovištích.

Nemocnice Znojmo: Znovuzavedení roušek a zákaz návštěv
Foto: Nemocnice Znojmo
Popisek: Nemocnice Znojmo

Od dnešního dne (24. 7. 2020) platí ve znojemské nemocnici opět povinnost nosit roušky, a to pro všechny osoby v nemocnici. Na základě posledního Mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví platila tato povinnost ve znojemské nemocnici pouze pro návštěvy v nemocnici a personál, který pečuje o pacienty.

„S ohledem na vývoj hygienicko-epidemiologické situace jsme se rozhodli vyhlásit od pondělí 27.7.2020 zákaz návštěv s výjimkou otců u porodu a po porodu, kde budou nadále platit přísné hygienické podmínky,“ sdělil Martin Pavlík, ředitel Nemocnice Znojmo.

Nemocnice denně testuje přibližně 25 osob, mezi kterými se objevují pozitivní výsledky. Většinou se jedná o kontakty pozitivních pacientů, ale jsou i případy pacientů, které odešle na vyšetření pro příznaky praktický lékař. „S ohledem na velikost okresu to není nic drastického, aby byl důvod k panice. Nicméně je pro mne zásadní co nejvíce chránit personál nemocnice a ohrožené skupiny obyvatelstva, což jsou především senioři a osoby s chronickým onemocněním,“ doplnil Pavlík.

„Žádáme pacienty, kteří přichází do odběrového místa k testování, aby vždy měli chráněny dýchací cesty ať již rouškou nebo šátkem. To že podstupují testování má svůj důvod, tedy buď byli v kontaktu s pozitivním člověkem nebo mají příznaky nemoci. Bohužel nám v poslední době na odběry chodí spousta osob bez ochrany dýchacích cest. Buďte prosím ohleduplní k ostatním a našemu personálu,“ požádala Petra Veselá, tisková mluvčí Nemocnice Znojmo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne