Nemocnice Znojmo spouští testování pro samoplátce metodou PCR

27.04.2020 20:29

Od 28. dubna spouští Nemocnice Znojmo testování pro samoplátce na COVID-19 metodou PCR. Toto vyšetření je vyžadována např. u pendlerů.

Nemocnice Znojmo spouští testování pro samoplátce metodou PCR
Foto: Nemocnice Znojmo
Popisek: Nemocnice Znojmo

Současně se mění provoz odběrového místa, a to pouze na pracovní dny. V Jihomoravském kraji toto vyšetření pro samoplátce jiné zařízení neprovádí.

Vedení nemocnice se po dohodě se svým zřizovatelem, Jihomoravském krajem, rozhodlo vyjít vstříc občanům Znojemska a začne od zítřejšího dne provádět testování pro samoplátce na COVD-19 metodou PCR. „S ohledem na polohu naší nemocnice a podmínky, které byly nastaveny pro pendlery jsme se snažili najít způsob, jak vyhovět a zajistit tuto službu občanům, pro které je možné se nechat otestovat nejblíže v Kroměříži“ uvedl Martin Pavlík, ředitel Nemocnice Znojmo.

Na vyšetření je nutné se objednat stejně jako na rychlotesty (RAPIT-TEST) na čísle 608 963 053 (v pracovní den od 7:00-17:00). Vyšetření metodou PCR bude probíhat ve všední dny od 7:00-17:00 v odběrovém stanu před nemocnicí, kam pacienti/samoplátci přijedou vlastním vozem a nechají se otestovat ze staženého okénka, tzv. drive-in. Vyšetření pro samoplátce stojí 2.900 korun (vč. DPH). Částka bude hrazena pouze přes bankovní terminál, tedy kartou. Odběrové místo pro rychlotesty bude fungovat ve všední dny od 16:00-17:00 hod po předchozím objednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …