Nevyhovují vám podmínky půjčky? Refinancujte ji! Máte více dluhů? Konsolidujte je!

14.03.2017 9:45

V dnešní době splácí půjčku kdekdo. Někomu měsíční splátky významně ovlivňují rozpočet, jiný pravidelně splácí bez mrknutí oka. Jestliže patříte do první skupiny lidí, kteří každý měsíc zápasí s výší splátky, pak vsaďte na refinancování či konsolidaci půjček.

Nevyhovují vám podmínky půjčky? Refinancujte ji! Máte více dluhů? Konsolidujte je!
Foto: usetreno.cz
Popisek: finance, ilustrační foto

O tom, že výše měsíční splátka nemusí být definitivní, nemají mnozí ani páru. Myslí si, že jednou stavená částka se musí platit již po celou dobu splatnosti úvěru. Stačí se však zajímat o refinancování a nové podmínky půjčky jsou na světě.

Refinancování se týká jen jedné půjčky

Nic není definitivní, stejně tak i podmínky vašeho úvěru. To, že vám podmínky v podobě výše splátky, úrokové sazby, doby splácení či dnu splatnosti vyhovovaly při sjednání úvěru, neznamená, že vám budou vyhovovat také po třech, pěti či deseti letech. Právě proto banky nabízí refinancování půjček.

Při refinancování převedete vaši půjčku od stávajícího poskytovatele k novému. Důležité samozřejmě je, že refinancováním si máte polepšit, tedy získat pro vás výhodnější podmínky. Stanovíte si nejen novou výši měsíční splátky a dostanete nejen nižší úrokovou sazbu. Zapotřebí ale je projít nabídky bankovních domů a nebankovních poskytovatelů a zjistit, kde vám stávající úvěr refinancují nejvýhodněji.

Proč banky nabízí refinancování půjček?

Převedení úvěru od jedné finanční instituce k druhé je oboustranný výhodný obchod, ze kterého těží jak klient, tak i banka. Ta získá nového zákazníka, avšak ne ledajakého zákazníka. Refinancování je pro banky i nebankovní společnosti skvělou možností, jak získat „aktivního“ klienta. Tedy takového zákazníka, který bude využívat jejich služeb, nikoliv jen ukládat peníze.

Konsolidovat můžete i desítky půjček

Při refinancování se stále bavíme pouze o jednom úvěru. Nejen v České republice je ale mnoho lidí, kteří splácí i dva a více půjček. Mnohdy se snaží prvotní půjčku splatit další půjčkou a následné nabalování dluhů již nelze kočírovat. Řešením je v tomto případě konsolidace půjček.

Konsolidace znamená sloučení všech úvěrů do jednoho. Díky sloučení začne klient platit jen jednu měsíční splátku a získá tak dokonalý přehled nad svými dluhy. U konsolidace nezáleží na počtu závazků. Je jedno kolika věřitelům dlužíte. Důležitým parametrem je pouze celková výše půjček. Ta u většiny bank nesmí přesáhnout milion korun.

Jak dlouho trvá refinancování či konsolidace půjček?

Jestliže si i po pár letech živě pamatujete ten administrativní boj s vyřizováním úvěru, pak u refinancování nebo konsolidace vás nic takového nečeká. Nové bance mnohdy postačí stávající smlouvy k vyřízení celého procesu. Navíc refinancovat i konsolidovat můžete jak spotřebitelské půjčky, tak i hypotéky, kontokorenty a úvěry z kreditní karty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…