Neziskovky mohou hlásit, s čím chtějí pomoci od dobrovolníků

14.03.2015 14:03

I v roce 2015 je společnost United Energy připravena v rámci projektu firemního dobrovolnictví poskytnout své zaměstnance některé z organizací, působících nebo vykonávajících svou činnost na Mostecku a Litvínovsku, případně na Chomutovsku.

Neziskovky mohou hlásit, s čím chtějí pomoci od dobrovolníků
Foto: ue.cz
Popisek: Dobrovolníci v rámci takzvaného Energického dne, který v rámci projektu Tepelná Pohoda organizuje tradičně mostecká teplárna United Energy

Neziskové organizace, které mají o tuto nefinanční podporu ze strany teplárenské společnosti zájem, mohou vyplnit formulář žádosti, který je k dispozici na webových stránkách www.tepelnapohoda.cz, pod záložkou „…Dobrovolnictví“ a zaslat jej na uvedené kontakty nejpozději do 28. března. Ze zaslaných žádostí pak bude vybrána organizace, kterou komořanská teplárna v letošním roce podpoří.

V rámci firemního dobrovolnictví podpořila teplárna od roku 2009 již šest organizací: obecně prospěšnou společnost ENERGIE v Meziboří, dětské domovy ve Vysoké Peci a v Hoře Sv. Kateřiny, mostecký kojenecký ústav a litvínovské mateřské centrum Klubíčko. Poslední organizací, které zaměstnanci pomohli, byl Domov pro seniory v Barvířské ulici v Mostě.

Firemní dobrovolnictví je forma firemního dárcovství, kdy místo peněz věnuje společnost čas, práci a schopnosti svých zaměstnanců na podporu veřejně prospěšného projektu. Pro mnohé neziskové organizace je pomoc firemních dobrovolníků klíčová. Díky dobrovolnictví mohou realizovat i větší projekty, které vyžadují zapojení více lidí, případně odborníků, na které nemají finanční prostředky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

19:02 Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

Český statistický úřad v souladu se zákonem zveřejní výsledky voleb do Evropského parlamentu až po u…