Nová náměstkyně ministra financí Simona Hornochová přichází z Prezidia Komory daňových poradců ČR

03.02.2014 16:08

Nově jmenovaná náměstkyně ministra financí ČR Simona Hornochová, dosavadní členka Prezidia Komory daňových poradců ČR (zřízená zákonem), bude na ministerstvu působit v oblasti daní a cel.

Nová náměstkyně ministra financí Simona Hornochová přichází z Prezidia Komory daňových poradců ČR
Foto: Komora daňových poradců ČR
Popisek: Komora daňových poradců ČR

Členka Prezidia Komory daňových poradců ČR (KDP ČR) byla dnes jmenována náměstkyní ministra financí ČR pro oblast daní a cel. Ing. Simona Hornochová, kterou si zvolil za svoji náměstkyni ministr financí ČR Andrej Babiš, pracovala v rámci KDP ČR v sekcích daně z příjmů právnických osob, účetnictví, mezinárodního zdanění, správy daní a v sekci pro otázky profese.

„Přivítali jsme, že nová vláda oceňuje odborné znalosti a zkušenosti z praxe našich členů a kromě již aktuálních diskuzí v daňové problematice si vybrala za náměstkyni pro jednu z nejdůležitějších oblastí na ministerstvu financí právě naši členku, dokonce členku Prezidia Komory daňových poradců ČR,“ uvedl Ing. Martin Tuček, prezident Komory daňových poradců ČR.

Ing. Simona Hornochová

Vystudovala Ekonomicko-správní fakultu Masarykovy univerzity v Brně. Daňové problematice se věnuje od roku 1996 a působila jako manažer daňového oddělení v nadnárodní společnosti.

Simona Hornochová je daňovým poradcem zapsaným v seznamu Komory daňových poradců ČR od roku 1997.

O Komoře daňových poradců ČR

Komora daňových poradců České republiky je samosprávnou profesní organizací daňových poradců. Její existence je dána zákonem č. 523/1992 Sb., o daňovém poradenství a Komoře daňových poradců České republiky. Tento zákon upravuje postavení a činnost daňových poradců i činnost samotné Komory. Aktuálně sdružuje 4497 daňových poradců a eviduje 792 společností vykonávající daňové poradenství.

KDP ČR zejména chrání a prosazuje oprávněné zájmy daňových poradců, vytváří předpoklady pro zvyšování jejich kvalifikace a profesionální úrovně, dohlíží na řádný výkon daňového poradenství a usměrňuje činnost daňových poradců v souladu s právními předpisy.

Komora je členem Confédération Fiscale Européenne. Tato instituce hraje důležitou roli v prosazování zájmů daňových poradců v Evropě a v koordinaci postupů daňových komor ve vztahu k evropskému daňovému právu. Současně C.F.E. provozuje Evropský seznam daňových poradců, který lze nalézt na adrese http://www.cfe-eutax.org/. Více naleznete prosím na http://www.kdpcr.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…