Nová řada fotoelektrických senzorů Eaton E75/E76 IntelliView

13.08.2014 17:00

Pro nejnáročnější aplikace

Nová řada fotoelektrických senzorů Eaton E75/E76 IntelliView
Foto: Eaton
Popisek: Eaton

Společnost Eaton Elektrotechnika uvedla novou řadu fotoelektrických senzorů E75/E76 IntelliView. Jedná se o první typy senzorů se zvýšeným rozsahem detekce a novou technologií IntelliView. Ta umožňuje nastavit potlačení pozadí na místě instalace, a navíc nabízí řadu nových funkcí při detekci barvy, kontrastu a vyzařování. Nové senzory E75/E76 mají široké využití a jsou vhodné zejména pro náročené aplikace vyžadující dokonalou přesnost ve velkém rozsahu vzdáleností i v obtížných okolních podmínkách.

Detekce objektů až na vzdálenost 190 cm

Fotoelektrické senzory řady E75/76 Eaton s možností potlačení pozadí na místě instalace detekují objekty až na vzdálenost 190 cm a současně potlačují například hrany přepravních obalů. Senzory mají široké využití, zejména pro náročné aplikace vyžadující vysokou přesnost v obtížných podmínkách. Vyznačují se také snadnou instalací, díky čemuž je uživatelé snadno a rychle uvedou do provozu a přizpůsobí konkrétním požadavkům místa instalace.

Integrovaný laser třídy II detekuje v rozsahu 0,3 – 4 m
Eaton vyvinul pro řadu E75/76 speciální dálkové laserové senzory se zvýšenou hloubkou detekce. Ty poskytují výstupní signál v rozsahu 0 – 10 V, jehož amplituda se v rozsahu detekce mění úměrně se vzdáleností objektu od čela senzoru. Integrovaný laser třídy II detekuje objekty v rozsahu vzdáleností 0,3 – 4 m. Kromě analogového výstupu jsou senzory vybaveny dvěma PNP výstupy, které lze naprogramovat pro sepnutí v nastavených vzdálenostech.

Zvýšená citlivost na tóny barev a odstíny šedi
Řada E75/76 zahrnuje fotoelektrické senzory barvy, kontrastu a luminiscence. Senzory barev  využívají nový algoritmus „chromaticity plus intensity“, který zvyšuje citlivost na tóny barev a zlepšuje rozlišení u odstínů šedi. Režim „chromaticity plus intensity“ je vhodný zejména pro detekci různých barev na stejném typu podkladového materiálu s cílovým rozsahem vzdáleností 5 - 45 mm od čela senzoru. Odstíny barev lze standardně naprogramovat.

Analogový signál i rozhraní RS485
Analogový signál je k dispozici s 8pólovým konektorem M12, pro komunikaci na dálku pak sériové rozhraní RS485. Senzory detekující kontrast jsou naproti tomu vhodné k detekci odstínů šedi (např. u polohovacích značek), různobarevných objektů a rovněž k detekci objektů ve vzdálenosti do 10 mm od čela senzoru.

Možnost spínání na světlo i tmu
Díky komplementárním výstupům umožňují nové senzory spínání na světlo i tmu. Integrovaný 4pólový mikrokonektor M12 umožňuje začlenění do již existujících instalací. Objekty se zrcadlícími plochami nebo svítící objekty lze detekovat pomocí senzorů E75/76 na vzdálenost 8 – 20 mm od čela senzoru. Tato detekce je vhodná i pro světlo a tmu.

Další informace o produktech společnosti Eaton lze nalézt na http://www.eaton.cz nebo http://www.eatonelektrotechnika.cz .

O společnosti Eaton Elektrotechnika

Eaton Elektrotechnika s.r.o., výrobce přístrojů pro domovní a průmyslové elektroinstalace, přístrojů pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů patří od dubna roku 2008 do skupiny Eaton Corporation. Společnost vstoupila na český trh v roce 1993. V září 2009 změnila společnost v souvislosti s integrací do skupiny Eaton název z Moeller na Eaton Elektrotechnika s.r.o. Významnou součástí společnosti Eaton Elektrotechnika je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí, kde se vyrábějí proudové chrániče a jističe a rozváděčové skříně.

Se svými zhruba tisíci pracovníky se společnost řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v Jihočeském kraji. Důležitou roli v rámci koncernu plní také distribuční a skladové centrum BDC v Pohořelicích u Brna, které zajišťuje dodávky celého sortimentu produktů Eaton a Moeller zákazníkům v České republice a zemích střední a východní Evropy.

V žebříčku Czech TOP 100 nejvýznamnějších firem České republiky se v roce 2011 společnost Eaton Elektrotechnika umístila na 90. místě, čímž se posunula o čtyři příčky výše oproti roku 2010. Dále obhájila 6. příčku v žebříčku TOP100 ICT.
Začátkem roku 2012 otevřela skupina Eaton vlastní inovační centrum ve Vědeckotechnickém parku v Roztokách u Prahy, své první v Evropě a páté na světě. Za tento investiční projekt pak společnost Eaton obdržela v roce 2013 ocenění Investor roku 2012.
Více informací získáte na webových stránkách http://www.EatonElektrotechnika.cz nebo http://www.Eaton.cz.

O skupině Eaton Corporation

Elektrotechnický sektor společnosti Eaton je globálním lídrem v distribuci energie a ochraně elektrických obvodů; ochraně pomocných záložních zdrojů; v řízení a automatizaci; osvětlení a bezpečnosti; strukturálních řešeních a zařízeních pro elektrické sítě; řešeních pro drsná či nebezpečná prostředí a v inženýrských službách. Díky svým komplexním řešením je společnost Eaton připravena přijmout i ty nejdůležitější výzvy v oblasti řízení elektrické energie.

Eaton je společností zabývající se řízením energie, která svým zákazníkům poskytuje úsporná řešení pomáhající řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii efektivněji, bezpečněji a udržitelněji. Obrat společnosti dosáhl v roce 2013 hodnoty 22 miliard USD. Má přibližně 101 000 zaměstnanců a prodává své výrobky zákazníkům ve více než 175 zemích světa. Více informací naleznete na stránkách http://www.Eaton.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…