Nové centrum stolního fotbalu vzniklo v rožnovském Společenském domě

11.12.2016 10:26

Rožnov pod Radhoštěm se stává městem, které bude populární nejen valašským skanzenem, ale také stolním fotbalem. V tamním Společenském domě bylo totiž začátkem prosince otevřeno zbrusu nové tréninkové centrum stolního fotbalu. To vytvoří zázemí nejen pro české reprezentanty, ale také pro všechny, kteří by se chtěli začít profesionálně věnovat tomuto novodobému sportovnímu odvětví.

Nové centrum stolního fotbalu vzniklo v rožnovském Společenském domě
Foto: Nadace Synot
Popisek: Nadace Synot, logo.

„Jsme velmi rádi, že o stolní fotbal je v Rožnově pod Radhoštěm tak velký zájem. Věřím, že nové tréninkové centrum, které se nám podařilo díky partnerům otevřít, bude dalším významným impulsem pro rozvoj stolního fotbalu nejen v našem městě, ale také v celé České republice,“ uvedl Radek Drda ze spolku FoosForLife.

Právě FoosForLife patří k nejúspěšnějším klubům, které reprezentují ČR na mnoha evropských i světových soutěžích. Zlatou medaili si odvezli např. z mistrovství světa v jednotlivcích do 19 let, z mistrovství republiky družstev nebo ze soutěže dvojic SWISS Open, která se konala v roce 2016 v Curychu.

„Stolní fotbal je atraktivní sport, který v poslední době táhne čím dál více mladých lidí. Proto v novém rožnovském centru chystáme pravidelné tréninky, ale také semináře, turnaje škol nebo další doprovodné aktivity, jako např. výjezdy na turnaje nebo další fotbálkovou zábavu,“ dodal Radek Drda s tím, že v centru jsou umístěny 4 stolní fotbaly. Do budoucna by se měl jejich počet zvýšit na šest.

Slavnostního otevření nového centra stolního fotbalu se zúčastnil také senátor Ivo Valenta. „Fandím lidem, kteří nesedí doma, ale mají chuť a zájem se scházet, sportovat a udržovat tolik potřebnou spolkovou činnost. Rožnov pod Radhoštěm je navíc spojen s mým dětstvím a já jsem rád, že se právě v tomto městě tak úspěšně rozvíjí klub stolního fotbalu. Přeji novému trénikovému centru, aby přilákalo co nejvíce zájemců, ze kterých vzejdou další úspěšní čeští reprezentanti,“ uvedl senátor Ivo Valenta.

Vznik nového centra podpořila Nadace SYNOT, město Rožnov pod Radhoštěm, Petr Plasgura nebo TV Beskyd. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…