Nové kotelny v nemocnicích přispějí k úspoře i snížení emisí

31.10.2014 16:44

Již začátkem příštího roku by měly být dokončeny rekonstrukce tepelného hospodářství v Kroměřížské a Vsetínské nemocnici. Akce, jejichž investorem je kraj, jsou spolufinancovány z Operačního programu Životní prostředí.

Nové kotelny v nemocnicích přispějí k úspoře i snížení emisí
Foto: stanislav-misak.cz
Popisek: Hejtman Zlínského kraje MVDr. Stanislav Mišák

„Díky rekonstrukci tepelného hospodářství nemocnic v Kroměříži a Vsetíně dojde v těchto nemocnicích nejen ke snížení množství energie spotřebovávané k vytápění jejich objektů, ale i k eliminaci škodlivých emisí,“ uvedl hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák.

V Kroměříži bude plynová centrální kotelna vybudována přímo v areálu nemocnice. Vzniknou rovněž nové teplovodní rozvody, domovní předávací stanice a středotlaké přípojky zemního plynu. Vše vyjde na zhruba 50 milionů korun, přičemž jednu polovinu zaplatí kraj, druhou pokryje dotace z výše uvedeného operačního programu.   

Ve Vsetínské nemocnici bude zrekonstruována stávající plynová kotelna, a to náhradou parních kotlů za nové teplovodní plynové kotle s nízkoemisními hořáky. Současně budou nahrazeny všechny parní rozvody v areálu nemocnice za teplovodní, včetně předávacích stanic v objektech. Rekonstrukce bude stát 27,4 milionu korun (zhruba 70 % bude uhrazeno z krajského rozpočtu, zbylá část z výše uvedeného operačního programu). 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…