Nově na webu VHÚ: k výročí založení státu spouštíme PROJEKT 300 – 100 LET

14.03.2018 10:24

V letošním roce si připomínáme rovných 100 let od založení Československa, ale i další osmičková výročí: 1938, 1948, 1968. Vojenský historický ústav Praha připravil pro své webové stránky PROJEKT 300 – 100 LET, ve kterém vám představíme po následujících 300 dní významné osobnosti české vojenské historie uplynulého století, ale také některé sbírkové předměty z VHÚ a další události či fakta. Články patřící do rubriky PROJEKT 300 – 100 LET se budou objevovat vždy v levé části hlavní stránky. Na každý den je připraven nový článek.

Nově na webu VHÚ: k výročí založení státu spouštíme PROJEKT 300 – 100 LET
Foto: VHÚ
Popisek: Vojenský historický ústav, logo

Ve středu 7. března se před 168 lety narodil jeden z nejvýznamnějších mužů českých dějin, Tomáš Garrigue Masaryk (7. 3. 1850). I proto jsme směřovali zahájení našeho projektu na tento den – ale důvod byl i prozaický, protože od 7. března zbývá do konce roku 2018 rovných 300 dní.

Každý z těchto dní budeme publikovat nový materiál v naší rubrice PROJEKT 300 – 100 LET, která má místo na hlavní stránce tohoto webu, v levé části nahoře. V první fázi půjde o 100 portrétů nejvýznamnějších osobností vojenské historie uplynulého století, dále pak půjde o 100 zbraní, které se nacházejí ve sbírkách VHÚ a třístovku ukončíme stovkou článků, která se bude vázat na vojenské a politické dějiny. Autory jednotlivých článků budou pracovníci VHÚ, historici i kurátoři sbírek.

Archivem článků bude možné listovat, vždy pozpátku, podobně jako je tomu nyní v rubrice Exponát dne. Celý archiv již zveřejněných článků pak bude k dispozici v složce SBÍRKY, která je v hlavním menu na úvodní stránce, a to v řádku nazvaném PROJEKT 300 – 100 LET, archiv článků.

Pod rubrikou PROJEKT 300 – 100 LET naleznete také oficiální logo, která bylo vytvořeno k oslavám výročí 100 let od vzniku Československa. Autorem loga je studio Marvil a je vyvedeno v původním českém autorském písmu Sklonar. Barevnost odpovídá trikoloře, letopočty jednotlivým významným výročí. Pokud na logo kliknete, objeví se vám webová stránka Oslavme společné století, kde naleznete přehled nejrůznějších akcí a událostí vztahujících se k letošnímu výročí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…