Novým šéfem logistiky České pošty se stane Martin Kment

11.09.2020 16:50

Generální ředitel České pošty Roman Knap jmenoval na pozici ředitele divize logistických služeb České pošty s účinností od 1. října Martina Kmenta.

Novým šéfem logistiky České pošty se stane Martin Kment
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

„Česká pošta prochází transformací a logistika je jedním ze stěžejních pilířů, kterých se změny dotýkají. Máme za sebou přípravu dvourychlostního doručování. Koronavirovou krizi jsme zvládli jak na poštách, tak během doručování. Změna přináší očekávané výsledky a klienti ji přijali velmi dobře. Další velkou výzvou České pošty je balíkový trh. Tam je obrovský potenciál, který chceme využít. Proto jsem vyměnil šéfa logistiky a nyní přichází Martin Kment, který posune Českou poštu v doručování ještě dále. Očekávám od něho řešení problémů a výrazné zvýšení kvality doručování. Přeju Martinovi v jeho nové roli hodně štěstí. A zároveň děkuji Emílii Bobkové, která měla v mezidobí po odchodu dosavadního ředitele divizi na starosti,“ říká generální ředitel České pošty Roman Knap.

Martin Kment (43) vystudoval na ČVUT, Fakultě dopravní obor Logistické a dopravní systémy a na Mannheim University obor Management a ekonomika v logistice.

Na trhu logistiky se pohybuje 15 let. Spoluvytvářel strategii logistiky Škoda AUTO, transformoval supply chain největšího výrobce osobních automobilů v Rusku AVTOVAZ. Spolupracoval na projektech společností BMW, Pilsner Urquell, DHL nebo Českých drah. Další pracovní zkušenosti získával v Německu, Indii, Africe nebo v Mexiku. Dosud byl partnerem ve společnosti LOGIO a generálním ředitelem její ruské pobočky. Mluví plynně anglicky, rusky a německy.

„V oboru logistiky je Česká pošta častým tématem formálních i neformálních rozhovorů. V něčem je příkladem a lídrem, jinde by měla přestat dogmaticky trvat na dosavadních stereotypech a více vnímat současné trendy jak samotného oboru, tak v chování svých klientů. Svými zkušenostmi chci k těmto změnám přispět. Nebude to lehká cesta, ale po ní jsem nikdy k vytyčenému cíli nedošel. Tím současným cílem je menší, ale o to efektivnější a ziskovější logistika České pošty,“ říká ředitel divize logistických služeb Martin Kment.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…