O objednání přes internet mají klienti VZP zájem

12.01.2014 9:50

Obtěžuje vás čekání na úřadech? Všeobecná zdravotní pojišťovna nabízí stále většímu počtu svých klientů možnost, jak se zbytečnému zdržení vyhnout.

O objednání přes internet mají klienti VZP zájem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Od poloviny loňského roku začala zavádět na své pobočky systém, který pojištěncům umožní objednat se přes internet na přesný čas. V provozu je již 19 takových poboček, na dalších třiadvaceti bude internetové objednávání zprovozněno v příštích šesti měsících. Žádná jiná zdravotní pojišťovna nenabízí stejnou službu ve srovnatelném rozsahu.

Zatím nejvíce poboček, které umožňují objednání klientů přes internet, funguje od loňska ve středních Čechách. Následuje Praha a letos by se na uvedené dva regiony měl dotáhnout Ústecký kraj. Podrobný přehled všech poboček, kde už internetové objednávání funguje i kde se s tím počítá letos v prvním pololetí, je uvedeno v tabulce na konci této zprávy.

Celkem již možnost objednání přes internet využilo několik tisíc klientů VZP. Jejich zájem přitom stále roste. To je dáno i tím, že každý měsíc přibývají nové pobočky, které jsou do systému zapojeny. Svou roli hraje také fakt, že pojištěnci VZP se o nové službě dozvídají většinou při návštěvě pobočky a možnost objednání přes internet tak využívají až ve chvíli, kdy potřebují opět něco řešit.

V praxi vše funguje tak, že klienti si na internetových stránkách www.vzp.cz/on-line najdou pobočku, na které potřebují vyřídit svou záležitost. Zde vyplní formulář, vyberou si datum a čas návštěvy a systém jim vygeneruje kód, který je aktivní v rozmezí +/- 15 minut od sjednaného času. V tomto rozmezí klient přijde na pobočku, zadá kód do vyvolávacího systému a přednostně je vyvolán k přepážce.

Možnost objednávání přes internet samozřejmě nic nemění na tom, že všichni klienti VZP nadále mohou přijít na pobočku přímo, tj. bez objednání.

Objednávání přes internet a obsluha bez čekání je dalším krokem, kterým se VZP snaží v maximální možné míře zpříjemnit klientům jednání na svých pracovištích. Již loni například zprovoznila 80 dětských koutků, kde se mohou zabavit děti, s nimiž rodiče na pobočky přicházejí. V brněnské pobočce navíc funguje ke spokojenosti maminek i přebalovací a kojicí koutek.


Mgr. Oldřich Tichý
vedoucí tiskového oddělení a tiskový mluvčí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …