O vlaky LEO Express se stará TrainClinic

12.08.2012 10:08

O údržbu a opravy souprav LEO Express se starají zkušení a vysoce kvalifikovaní odborníci firmy TrainClinic. Součástí smlouvy na koupi pěti vlaků LEO Express s dodavatelem, švýcarskou firmou Stadler, je totiž i zajištění plného servisu na dobu 10 let a garance 98 % provozuschopnosti souprav LEO Express.

O vlaky LEO Express se stará TrainClinic
Foto: LEO Express
Popisek: Nová souprava LEO Express se poprvé předvedla v Česku

„Pro nás je tento model velmi výhodný. Chceme se soustředit na to, co umíme nejlépe, tedy provozovat samotnou železniční dopravu a poskytovat kvalitní vlakové služby našim zákazníkům. Za servis a údržbu odpovídá  firma Stadler, respektive TrainClinic.  Očekáváme, že tyto služby budou mít skutečně švýcarské parametry a zatím jsme velmi spokojeni, “ vysvětluje Leoš Novotný, majitel společnosti LEO Express.

Specialisté firmy TrainClinic mají na starost kompletní „ošetřování“ celého vlaku, od mechanických systémů, přes pneumatické systémy, chladící systémy, elektrotechniku a elektroniku. Certifikovaní pracovníci týmu tak v plánovaných intervalech pravidelně kontrolují a testují jednotlivé součásti vlaku, případně je i preventivně ošetřují, tak, aby předešli případným problémům. Pokud se přesto objeví, tak jejich úkolem je příčinu závady odhalit a co nejrychleji ji kvalitně odstranit.

„Naším úkolem je, být připraveni na všechno. Proto se o vlak staráme prakticky neustále, máme ho pořád pod dohledem. Teď při zkouškách provádíme demontáže zařízení, jejich úpravy a nastavování a následnou montáž, samozřejmě jen když je potřeba. Sledujeme také chování vlaku, zda se nějaká součást nadměrně neopotřebovává, nepřehřívá, zkrátka se snažíme o vlaku naučit co nejvíce. Prostě podle hesla: ´Těžko na cvičišti, lehko na bojišti.´ Zatím jsme však nemuseli řešit nic vážného, ukazuje se, že vlak klape jako švýcarské hodinky. Dokážeme pracovat jak na střeše, tak pod vlakem, samozřejmě servisujeme i v interiéru,“ popisuje Václav Bureš z TrainClinic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: LEO Express

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…