O2 významně zjednodušuje svou strukturu

16.02.2014 15:03

Vedení O2 rozhodlo o výrazném zjednodušení struktury firmy. Cílem tohoto opatření je zeštíhlení organizační struktury a s tím spojené zrychlení rozhodovacích procesů.

O2 významně zjednodušuje svou strukturu
Foto: red
Popisek: O2

  • Počet divizí se snižuje z devíti na sedm
  • Zaměstnanci oddělení, jichž se změna týká, se včlení do jiných týmů
  • Z oddělení IT se stává samostatná divize přímo podřízená generálnímu řediteli

Vedení O2 rozhodlo o výrazném zjednodušení struktury firmy. Cílem tohoto opatření je zeštíhlení organizační struktury a s tím spojené zrychlení rozhodovacích procesů. Díky novému uspořádání bude největší český telekomunikační operátor schopen rychleji reagovat na měnící se tržní podmínky a i nadále přinášet změny, které budou měnit celé odvětví.

Nově se mění počet divizí společnosti z devíti na sedm, přičemž zaměstnanci organizačních jednotek, jichž se změna týká, se včlení do jiných týmů.

V rámci reorganizace se přesunou útvary z divize Marketing do divizí Rezidentních a Firemních zákazníků a do divize Strategie & Bussiness Development. Jiří Dvorjančanský, který dosud řídil marketing, zůstává součástí nejvyššího managementu firmy. Dále se vedení rozhodlo podpořit oblast IT, která má zásadní vliv na všechny pokračující změny v O2. Z útvaru IT se proto stává samostatná divize spadající přímo pod generálního ředitele.

K dalšímu zjednodušení struktury přispěje i přesun útvarů podpůrných služeb do divizí Provoz, Finance a Lidské zdroje. Martin Bek, jenž vedl podpůrné služby, zůstává v představenstvu. Týmy korporátní komunikace se začlení do divizí Lidské zdroje a Právní a firemní záležitosti. Dana Dvořáková, ředitelka korporátní komunikace, společnost opouští.

O společnosti Telefónica Czech Republic

O2 je největším integrovaným telekomunikačním operátorem na českém trhu. V současnosti provozujeme téměř osm milionů mobilních a pevných linek, což z nás činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb v Evropě. Zákazníkům mobilních služeb nabízíme nejmodernější technologie HSPA+ a LTE. Máme nejucelenější nabídku hlasových a datových služeb v České republice, přičemž mimořádnou pozornost věnujeme využití růstového potenciálu především v oblasti ICT. Naše datová centra o celkové rozloze 7300 metrů čtverečních patří k největším hráčům v oblasti hostingových a cloudových služeb, stejně jako v oblasti managed services. Jako jediná v ČR a střední Evropě získala datová centra O2 certifikaci úrovně TIER III. Se svou službou O2 TV jsme zároveň největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku. Od ledna 2014 je O2 součástí české investiční skupiny PPF.

O skupině PPF

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb, přes telekomunikace, pojišťovnictví, nemovitosti, oblast energetiky a těžbu nerostů, zemědělství, maloobchodní služby až po biotechnologie. Působnost PPF sahá ze střední a východní Evropy přes Rusko až do Asie. Skupina vlastní aktiva ve výši 22,113 miliardy EUR (k 30. 6. 2013).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…