OHK Most: Dobrý list komory

27.06.2018 17:45

Okresní hospodářská komora Most již pošestnácté ocenila odborné znalosti a dovednosti absolventů střeních škol, členů OHK Most Dobrým listem komory. V letošním roce převzalo toto prestižní komorové ocenění v obřadní síni města Mostu z rukou předsedy OHK Most Ing. Junga, viceprezidenta HK ČR pana Romana Pommera, vedoucího Odboru školství, kultury a sportu Statutárního města Most Ing. Tomáše Brzka, 1. místostarostky města Litvínova RNDr. Eriky Sedláčkové a dalších významných hostů 31 absolventů středních škol na Mostecku.

OHK Most: Dobrý list komory
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Most

Letos byl poprvé zvlášť předáván Dobrý list komory tzv. „Uznávaný tovaryš řemesla“, který převzali absolventi, kteří ukončili střední vzdělání výučním listem. V poměru 11:20, byly dobré listy rozděleny mezi absolventy oborů zakončených maturitní zkouškou a absolventy oborů zakončených výučním listem.

OHK Most spolu se střední školou, která držitele navrhuje, dobrým listem garantuje odborné znalosti a dovednosti oceněných a je připravena tyto absolventy vstupující na trh práce dále doporučit zaměstnavatelům. Generálním partnerem DLK pro tovaryše byla akciová společnost PRODECO. Předávání tohoto prestižního ocenění se zúčastnil generální ředitel a předseda představenstva Ing. František Maroušek a vedoucí odboru správy majetku Ing. Martin Tykal, Ph.D. Generálním partnerem DLK pro maturitní obory byla společnost s ručením omezeným Bilfinger Industrial Services Czech.

Při této příležitosti byl také oceněn historicky čtvrtým Dobrým listem komory speciál za druhé místo v mezinárodní matematické soutěži Adama Riese, žák gymnázia Teplice Daniel Šafránek.

Obě slavnostní akce se konaly pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje pana Oldřicha Bubeníčka. Nad „tovaryši“ převzal záštitu také prezident HK ČR Ing. Vladimír Dlouhý, CSc. Tohoto slavnostního aktu se zúčastnila také zástupkyně německé partnerské komory z Chemnitz, Mgr. Michaela Holá a zástupkyně Úřadu práce ČR v Mostě Ing. Monika Hnátková. Akce probíhala za účasti zástupců všech škol, jejichž bývalí žáci ocenění získali.

Doprovodný program zajišťovalo Kytarové kvarteto Floriánek žáků Základní umělecké školy F. L. Gassmanna v Mostě. 4 skladby zahráli pod vedením pana učitele Bohumila Anděla Veronika Roudová, Adéla Miriničová, Václav Kindl a Jan Švestka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…