OZO Ostrava: Advent v Reuse centru bude plný překvapení

19.11.2021 20:29 | Tisková zpráva

Adventní workshopy, swap vánočních dekorací, vánoční kolo štěstí i výrazné slevy. Vánoce trochu jinak odstartují v Reuse centru Ostrava už ve středu 24. listopadu.

OZO Ostrava: Advent v Reuse centru bude plný překvapení
Foto: Archiv
Popisek: OZO

Společným jmenovatelem všech adventních aktivit připravovaných odpadovou společností OZO Ostrava bude opětovné použití věcí, které by jinak skončily jako odpad. 

Anketa

Jste pro zavedení povinného očkování proti covidu-19?

80%
hlasovalo: 67636 lidí

Ještě než nastane první adventní neděle, budou si zájemci moci ve středu 24. listopadu odpoledne vyrobit adventní věnec, jehož základ tvoří nádobí, které je k dispozici v Reuse centru Ostrava. Právě tady se workshop vedený Veronikou Kracíkovou z Atelieru-koira-kissa uskuteční. „Účastníci mohou přicházet kdykoliv v čase od 14 do 17 hodin a originální adventní věnec zde zhotovit. Vstupné nevybíráme, příchozí si v reuse centru pouze zakoupí předměty, z nichž věnec vytvoří (4 kávové hrníčky a jeden velký talíř). Výtěžek poputuje na konto veřejné sbírky na zvelebování ostravské zeleně,“ zdůrazňuje Vladimíra Karasová z OZO Ostrava a dodává, že přírodní dekorace a vše, co bude k výrobě věnců zapotřebí, budou k dispozici zdarma.

„Ve stejný den se roztočí i vánoční kolo štěstí, jehož prostřednictvím může malý dárek získat každý, kdo si v Reuse centru Ostrava pořídí nákup nad 200 korun. Tato možnost potrvá až do 23. prosince,“ upozorňuje a podotýká, že v loňském roce se vánoční kolo štěstí návštěvníkům centra líbilo.

V dalším adventním týdnu, přesně 1. prosince od 14 do 18 hodin, se v reuse centru bude konat swap vánočních ozdob a dekorací. „Dnes je trend časté obměny adventní výzdoby domácností a především designu vánočních stromů, takže lidem se doma hromadí nejrůznější vánoční doplňky. Tady budou mít skvělou příležitost je vyměnit za nové ozdoby,“ pokračuje Vladimíra Karasová a ujišťuje, že předměty s vánoční tematikou, které po akci v reuse centru zůstanou, bude možné v průběhu následujících adventních dnů také zakoupit.

Třetí adventní akce, která se v reuse centru uskuteční v úterý 7. prosince odpoledne, bude zaměřena na výrobu šperků z elektroodpadu. Workshop, jenž dává tvůrcům velký prostor k fantazii, povedou zástupci společnosti REMA, která se zabývá zpětným odběrem elektrozařízení.

Poslední akce v Reuse centru Ostrava, nazvaná Vánoční jarmark se Čtyřlístkem, je plánována na středu 15. prosince odpoledne. Bude zaměřena na výrobu a netradiční balení vánočních dárků, ale představí se zde také klienti Čtyřlístku, ostravského centra pro osoby se zdravotním postižením, se svými výrobky a hudebním vystoupením.

Od 15. do 23.  prosince pak bude v Reuse centru Ostrava připraven velký vánoční výprodej – akce Vše za polovinu. Na Štědrý den se pak centrum načas uzavře a své brány návštěvníkům otevře až po Novém roce. 

Konání zmíněných akci bude záviset na pravidlech aktuální epidemiologické situace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…