Obec Hřensko nově vlastní díky ÚZSVM dalších devatenáct pozemků

07.06.2022 22:54 | Tisková zpráva

ÚZSVM v Ústí nad Labem převedl obci Hřensko smlouvou o bezúplatném převodu vlastnického práva do majetku 19 pozemků o celkové výměře 2577 m2 v hodnotě 128 850 korun.

Obec Hřensko nově vlastní díky ÚZSVM dalších devatenáct pozemků
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Jedná se o pozemky vedené jako ostatní plocha, ostatní komunikace, které jsou zastavěny místními komunikacemi – chodníky ležícími podél silnice I. třídy vedoucí z Děčína přes Hřensko ke státní hranici se Spolkovou republikou Německo. Pozemky leží převážně v blízkosti řeky Labe a současně také v Chráněné krajinné oblasti Labské pískovce a tři z těchto 19 pozemků leží rovněž z části v maloplošném zvláště chráněném území Národní přírodní rezervace Kaňon Labe. Obci byly tyto pozemky převedeny v souladu se zákonem o pozemních komunikacích.

V minulosti byly pozemky evidovány v katastru nemovitostí na neznámého vlastníka. ÚZSVM tak musel nejdříve v průběhu majetkoprávního šetření prověřit vlastnictví těchto pozemků a najít jejich skutečného vlastníka. Na základě velkého množství shromážděných dokladů pak vyplynulo, že se jedná o majetek státu, se kterým nehospodaří žádná organizační složka. Mnohé z původních pozemkových parcel, ze kterých se dnešní pozemky skládají, byly v minulosti zapsány v pozemkových knihách např. jako veřejný statek, tedy majetek státu, jiné byly evidovány jako panský statek a majetkem státu se staly na základě konfiskace.

Předmětem ohlášení na ÚZSVM však bylo jenom 8 pozemků, které měly v době ohlášení větší rozlohu. V průběhu převodu pak byly některé pozemky dále rozděleny geometrickým plánem podle svého druhu a charakteru využití na pozemky menší. Část z nich již byla v minulosti převedena Ředitelství silnic a dálnic ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…