Obyvatelé několika obcí na Hané se mohou díky ÚZSVM těšit na brzké dobudování vodovodu

07.08.2016 9:06

Olomoucké pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových prodalo svazku obcí s názvem Vodovod Pomoraví dva pozemky, na nichž je plánováno dobudování vodovodu. Ten se začal stavět na začátku 90. let jako obrana proti suchu a nedostatku pitné vody. Vodovod spojuje desítky obcí na Olomoucku, Prostějovsku a Šumpersku.

Obyvatelé několika obcí na Hané se mohou díky ÚZSVM těšit na brzké dobudování vodovodu
Foto: uzvsm.cz
Popisek: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových - logo

ÚZSVM prodal pozemky o celkové výměře přesahující 200 m2 za 33,5 tisíce korun. Pozemky se nacházejí v katastrálním území Senice na Hané a na jednom z nich se nachází zrychlovací čerpací stanice ve vlastnictví zmíněného svazku obcí.

Období sucha a nedostatek pitné vody v 80. a 90. letech minulého století vyvolal požadavek obyvatel některých obcí na Olomoucku a Prostějovsku vybudovat vodovod, který zajistí dostatek pitné vody. Proto byl v roce 1993 založen svazek obcí Vodovod Pomoraví, který se skládá z 33 obcí v okresech Olomouc, Šumperk a Prostějov.

Účelem svazku je zabezpečení realizace vodovodního systému z vodních zdrojů mohelnické brázdy a zásobování obyvatel členských obcí pitnou vodou.

Stavba zrychlovací čerpací stanice a šoupátkové stanice byla dokončena v roce 1997 a v roce 2013 zkolaudována.

Vlastní výstavba vodovodů byla zahájena v roce 1994 ve všech okresech. Základní vodovodní síť v okresech Šumperk a Olomouc je vybudovaná, v okrese Prostějov jsou stavby před dokončením. Chybí dokončení plumlovské části (Žarovice, Hamry a Soběsuky) a Nová Dědina na Konicku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako příležitost pro český cestovní ruch

16:05 CzechTourism: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako příležitost pro český cestovní ruch

S blížícím se začátkem Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024, které proběhne od 10. do 26. kvě…