Od roku 2016 budou kotlíkové dotace i v Pardubickém kraji

29.06.2015 10:59

Operační program Životní prostředí v programovém období 2014 až 2020 umožní poskytování finanční podpory na výměnu zastaralých zdrojů tepla na pevná paliva v domácnostech, tedy takzvané kotlíkové dotace. Pozitivně by se to mělo odrazit zejména na životním prostředí na území kraje.

Od roku 2016 budou kotlíkové dotace i v Pardubickém kraji
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD)

„Celkově by mělo být na kotlíkové dotace uvolněno devět miliard korun pro všechny kraje na celé období, z toho v první výzvě se počítá se třemi miliardami korun,“ sdělil krajský radní pro regionální rozvoj a evropské fondy Zdenek Křišťál.

„Předpokládaný termín vyhlášení první výzvy pro kraje je červenec 2015. První výzvu pro uživatele by měly kraje vyhlásit počátkem roku 2016, aby ihned po skončení topné sezony 2015/2016 mohly být výměny kotlů zahájeny,“ dodal Křišťál. Cílem kotlíkových dotací je výměna 80 tisíc kotlů v celé republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…