Od začátku ledna je možné využít vybrané obchvaty bez dálničních známek

02.01.2017 20:31

Od nového roku mohou řidiči na dalších 11 úsecích dálnic v celkové délce 100 km jezdit bez dálniční známky. Jedná se o obchvaty velkých měst, které Ministerstvo dopravy nově od 1.1.2017 vyjmulo ze zpoplatnění.

Od začátku ledna je možné využít vybrané obchvaty bez dálničních známek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

Jedná se například o vjezdy do Prahy a část pražského okruhu, dálnici kolem Plzně, Ústí nad Labem, Olomouce, Prostějova nebo kolem Berouna. Ministerstvo tak chce ulevit dopravní situaci v jednotlivých městech a zabránit tomu, aby se řidiči dálnici vyhýbali a jezdili skrze město po silnicích nižších tříd.Od začátku ledna je možné využít vybrané obchvaty bez dálničních známek

Ministerstvo dopravy tímto krokem naváže na své rozhodnutí z roku 2016, kdy ze zpoplatnění vyjmulo 45 km úseků, kde se dálnice kříží se silnicí první třídy. Tento krok se velmi osvědčil, pozitivně jej hodnotí nejen starostové dotčených měst, kterým se ulevilo, ale i samotné Ministerstvo dopravy, prodeje dálničních kupónů totiž neustále rostou, nedošlo tímto krokem tedy k žádným ekonomickým ztrátám.

„Jsem rád, že jsme mohli řidičům opět vyjít vstříc. Budeme dále analyzovat i ostatní části dálniční sítě, kde by bylo možné vyjmout úseky a kde to občanům pomůže,“ řekl ministr dopravy Dan Ťok.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…