Odborový svaz KOVO svolává demonstraci “NE 68“ před Úřad vlády ČR

27.03.2023 16:09 | Tisková zpráva

Ve středu 29. března ve 12:00 proběhne protest členů Odborového svazu KOVO před Úřadem vlády ČR. Protestní mítink je především vyjádřením nesouhlasu s vládním návrhem důchodové reformy a přijetím evropské emisní normy Euro 7, která bude mít na český automobilový průmysl i navazující výrobu dramatické dopady, a povede ke ztrátě tisíců pracovních míst. Demonstrace rovněž prosazuje dřívější odchody do penze pro vybrané profese, o což odbory dlouhodobě usilují.

Odborový svaz KOVO svolává demonstraci “NE 68“ před Úřad vlády ČR
Foto: oskovo.cz
Popisek: Odborový svaz Kovo - logo

„Vládou předložený návrh důchodové reformy v žádném ohledu nereflektuje reálné potřeby a možnosti občanů, je pro nás tudíž zcela nepřijatelný. Tvůrci reformy při tvorbě této legislativní úpravy zcela rezignovali na dialog s odbory, jako nejsilnějším sociálním partnerem. Současně chceme demonstrací přimět vládu k revizi přijetí evropské emisní doktríny Euro 7, protože na rozdíl od vládních činitelů si velmi dobře uvědomujeme, jak rozsáhlé negativní dopady to pro tento segment průmyslové výroby bude mít, včetně ztráty tisíců pracovních míst a mnohde také omezení či dokonce uzavření výrobních provozů,“ okomentoval záměry demonstrujících předseda Odborového svazu KOVO Bc. Roman Ďurčo.

Anketa

Má Marian Jurečka vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 31386 lidí

„Předpokládám, že se demonstrace před Strakovou akademií zúčastní několik tisíc členů našeho svazu, našich podporovatelů a příznivců i členů odborových svazů, začleněných pod Českomoravskou konfederaci odborových svazů (ČMKOS). Podpořit nás přijde také řada členů opozice napříč politickým spektrem. Počítáme také s masivní účastí odborářů ze Škodovky Mladá Boleslav,“ dodává Ďurčo.

Demonstrace “NE 68“ - časový plán a trajektorie průvodu demonstrantů

Účastníci protestu vyjdou ve středu 29. března v 11:00 z horního parkoviště na Letné – odkud sejdou na Nábřeží Edvarda Beneše a budou pokračovat před sídlo vlády v Strakově akademii. Tam přesně ve 12:00 začne hlavní část demonstrace, včetně vystoupení zástupců Odborového svazu KOVO a pozvaných hostů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…