Olomoucký kraj pomůže obcím s opravou vodovodů a kanalizací

13.03.2022 19:27 | Tisková zpráva

Dotační program zaměřený na pomoc obcím, které potřebují opravit vodohospodářskou infrastrukturu, připravuje Olomoucký kraj. Obce z něj budou moci čerpat až tři milióny korun.

Olomoucký kraj pomůže obcím s opravou vodovodů a kanalizací
Foto: Olomoucký kraj
Popisek: Olomoucký kraj, logo.

„Peníze půjdou například na obnovu poškozených vodovodů nebo kanalizací, dále na odstranění havárií na vodovodních řadech a využití najdou také při preventivních opatřeních, které budou obce realizovat,“ vysvětlil Martin Šmída, radní Olomouckého kraje pro oblast životního prostředí a zemědělství.

Peníze mohou žadatelé využít nejen na řešení technických havárií vodohospodářské infrastruktury, ale i na odstraňování následků přírodních katastrof – typicky povodní. Právě vodovody a kanalizace často utrpí velké škody při bleskových záplavách, které se Olomouckým krajem v minulých letech několikrát prohnaly. Naposledy v červnu 2020, kdy voda zaplavila obce Šumvald, Oskava a Břevenec na Uničovsku.

Olomoucký kraj tehdy do postiženého regionu vyslal pomoc, zorganizoval dobročinnou sbírku a zároveň pomáhal s dodávkami pitné vody, které se lidem nedostávalo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…