Oprava i stavba nových úseků silnic v kraji pokračuje

23.09.2016 17:41

Další silnice v našem regionu se v příštích dvou letech dočkají rekonstrukce, přibude i nový úsek cesty. Krajští zastupitelé schválili vyhlášení veřejných zakázek na rekonstrukci úseku silnice II/464 v Bílovci, silnice ve Frýdku-Místku (silnice III/4848 a silnice II/473) i výstavbu nového úseku ulice Mostní (spojnice průmyslové zóny v Hrabové a ulice Frýdecké ve Vratimově).

Oprava i stavba nových úseků silnic v kraji pokračuje
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

Kraj tak pokračuje ve zkvalitnění silniční sítě. Letos už vyhlásil veřejné zakázky na stavby průtahu Horní Suché (silnice II/475), úseku silnice v Mošnově (Silnice II/464 kolem průmyslové zóny v Mošnově), I. část rekonstrukce mimoúrovňového křížení mostu na Bazalech, rekonstrukci okružní křižovatky v Horní Suché (silnice II/475 a II/474) a rekonstrukci úseku ul. Plzeňské (Silnice II/647).

„Realizace tří dnes schválených projektů by měla odstartovat v příštím roce a práce by měly být hotovy v roce 2018, přičemž se počítá se spoluúčastí evropských peněz. U dvou úseků silnic půjde především o zkvalitnění jízdy řidičů, v případě třetího projektu nová silnice odlehčí té stávající, která je velmi zatížená a navíc vede přes zabydlenou městskou část Hrabová,“ vysvětluje Miroslav Novák, hejtman Moravskoslezského kraje. „Těší mě, že z hlediska oprav komunikací v majetku kraje patříme mezi regiony k těm nejlepším v republice, což nám ostatně potvrzují i samotní řidiči. Velmi nám pomohl loňský rok, kdy jsme díky zodpovědnému hospodaření kraje a zapojení prostředků z evropských dotací a SFDI proinvestovali při opravách silnic téměř 1, 5 miliardy korun,“ doplňuje hejtman Miroslav Novák.

Prvním plánovaným projektem je rekonstrukce silnice ve Frýdku – Místku, která je rozložená do dvou etap. Silnice bude opravena v délce 4, 3 kilometru, práce by měly být hotovy v roce 2018. Předpokládaná částka na rekonstrukci představuje zhruba 81 milionů korun.

Silnice v Bílovci se dočká opravy povrchu v délce 5, 7 kilometrů. Náklady představují cca 41 milionů korun, práce by měly být hotovy už v příštím roce.

Nová ulice Mostní v délce 1, 3 kilometru propojí zónu Hrabová s Vratimovem a odlehčí provoz na stávající silnici. Předpokládaná doba ukončení stavby za přibližně 192 milionů korun je rok 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…