Pardubice přivítají 16. Krajskou konferenci nestátních neziskových organizací

27.03.2014 15:25

Letošní 31. březen bude v Pardubickém kraji patřit neziskovému sektoru a jeho organizacím. Tento den se v pardubickém AFI Paláci od 11.30 do 16.00 uskuteční již 16. ročník Krajské konference neziskových organizací Pardubického kraje, pořádané Koalicí nevládek Pardubicka (KONEP). Tradiční setkání i tentokrát svede dohromady jak zástupce neziskového sektoru, tak i reprezentanty státní správy, politického života a širokou veřejnost. A právě neziskový sektor bude středem pozornosti všech zúčastněných.

Pardubice přivítají 16. Krajskou konferenci nestátních neziskových organizací
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Konference je rozdělena do dvou tematických bloků. První blok bude pojednávat o stavu neziskového sektoru v kraji. V druhé části bude obsahem odborný vhled do fungování strukturálních fondů EU.

„Letošní setkání bude unikátní především díky 10. výročí existence Koalice nevládek Pardubicka, v prvním bloku konference se proto ohlédneme za minulými úspěchy a budeme bilancovat naše aktivity,“ vysvětluje předsedkyně správní rady Koalice nevládek Pardubicka Jolana Štěpánková. Jedním z takových úspěchů je navázání dohody o aktivní spolupráci s Pardubickým krajem, které se bude věnovat i samostatná prezentace. „Za Pardubický kraj mohu sdělit, že na toto partnerství nahlížíme velmi pozitivně, díky této spolupráci totiž můžeme cíleně rozvíjet naši podporu pro organizace neziskového sektoru,“ předjímá Pavel Šotola, radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální věci a neziskový sektor, který nad konferencí převzal zároveň i záštitu.

V prvním bloku bude zastoupeno i akademické prostředí, Renáta Mikešová ze Sociologického ústavu akademie věd přednese příspěvek o připravované analýze neziskového sektoru a společenské odpovědnosti firem, která bude v tomto roce provedena v Pardubickém kraji. První část konference svým příspěvkem o financování neziskového sektoru a budoucí vizi zakončí místopředsedkyně Senátu PČR Miluše Horská.

Ve druhé části konference, věnující se problematice strukturálních fondů EU, vystoupí se svými příspěvky zástupci relevantních ministerstev a státních úřadů. O zkušenosti spolupráce s neziskovými organizacemi a se zvýšením efektivity čerpání fondů EU se podělí Michaela Šojdrová z České školní inspekce. Zástupci Ministerstva práce a sociálních věcí, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Ministerstva pro místní rozvoj poté budou zúčastněné informovat o stavu přípravy programového období 2014-2020 ve svém resortu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …