Pardubický kraj: Aktuální situaci ve školství řešil třídenní seminář

13.11.2017 12:00

Předsedové základních odborových organizací, členové oblastních i krajských rad - ti všichni se setkali na třídenním vzdělávacím semináři, který na začátku listopadu hostil Sporthotel Tichá Orlice v Ústí nad Orlicí. Letošní ročník akce měl mezinárodní punc, semináře se totiž zúčastnila slovenská delegace z Prešovského kraje v čele s Lubošem Kvašňákem, předsedou Rady OZ PŠaV SŠ a Z východoslovenského regionu.

Pardubický kraj: Aktuální situaci ve školství řešil třídenní seminář
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

V rámci čtvrtečního programu prezentovala aktuální informace Hana Štusáková, předsedkyně Krajské rady odborového svazu Pardubického kraje, a také Markéta Seidlová, místopředsedkyně Českomoravského odborového svazu pracovníků školství. Vystoupení Josefa Středuly, předsedy Českomoravské konfederace odborových svazů, patřilo páteční dopoledne, během kterého se uskutečnilo také setkání s pracovníky odboru školství a kultury Krajského úřadu Pardubického kraje - vedené radním pro školství panem Bohumilem Bernáškem.

Během odpoledních seminářů došlo na prezentaci výzev v podání Milady Pelajové, ministerského rady MPSV. Se změnami ve financování regionálního školství poté seznámil přítomné náměstek MŠMT Václav Pícl a na oblast financování škol byl zaměřen příspěvek předsedkyně Krajské rady odborového svazu Královéhradeckého kraje Markéty Cermanové.

Závěrečný den semináře byl věnován v současnosti velmi sledované oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Se svým příspěvkem vystoupil svazový inspektor BOZP Miroslav Werlik. Závěr třídenního setkání pak patřil Michalu Nerudovi, právníkovi naší krajské rady odborového svazu pracovníků školství Pardubického kraje.

Vzájemná informovanost a předání informací při takovém osobním setkání jistě přispívá k řešení aktuální situace ve školství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…