Pardubický kraj: České dráhy budou vracet peníze za nevyužité IN karty na Orlicku a Králicku

10.12.2019 7:34

Hejtman Martin Netolický svolal další z řady kontrolních dnů v rámci příprav na zavedení nového železničního jízdního řádu od 15. prosince. Se zástupci Českých drah a společnosti Leo Express řešil především bezproblémové předávání informací směrem k cestujícím na tratích 024 a 025.

Pardubický kraj: České dráhy budou vracet peníze za nevyužité IN karty na Orlicku a Králicku
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

České dráhy potvrdily, že budou cestujícím s platnou slevovou aplikací na In Kartě, kteří již dále nebudou chtít využívat vlaky ČD na ostatních tratích, vracet poměrnou část do vypršení její platnosti dle Smluvních přepravních podmínek.

„Je pro mne důležité, aby byl přechod mezi dopravci bezproblémový. Bohužel však došlo v rámci předávání informací k uzavření pokladen a stanic Českých drah v Jablonném nad Orlicí a Králíkách ke konci listopadu s odůvodněním, aby měl nový dopravce možnost se připravit na spuštění provozu. Na základě našeho požadavku byly s okamžitou platností otevřeny alespoň čekárny, protože není možné, aby cestující neměli v zimních měsících možnost čekat v teple,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Ten s dopravci hovořil také o konkrétních dotazech občanů s vazbou na odchod Českých drah z oblasti. „Pro cestující, kteří mají In Kartu se zakoupenou platnou aplikací, bude možné získat poměrnou částku vynaložených prostředků zpět, v případě traťových jízdenek dokonce bez srážky, takže o peníze nepřijdou. Očekávám, že v co nejkratší době bude tato informace distribuována k cestujícím skrze pokladny a vlakové čety. Leo Express navíc bude cestujícím do konce letošního roku odpouštět příplatek k jízdnému, pokud cestující nekoupí jízdenku na pokladně a nastoupí do vlaku. Tento poplatek nebude uplatňován nikdy, pokud se cestující prokáže platným jízdním dokladem z předchozího vlakového spoje Českých drah při přestupu v Ústí nad Orlicí,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který apeloval na aktivní a vstřícní přístup směrem k informovanosti cestujících.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…