Pardubický kraj: Cihelna připomene období od podpisu Mnichovské dohody po okupaci

14.08.2018 15:02

Největší akce za účasti Armády České republiky na území Pardubického kraje Cihelna 2018 se uskuteční ve dnech 17. až 20. srpna v Králíkách a okolí.

Pardubický kraj: Cihelna připomene období od podpisu Mnichovské dohody po okupaci
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

Tato akce svým významem překračuje hranice našeho regionu, o čemž svědčí pravidelná divácká návštěva. Pozvánkou na tuto událost byla akce Den Armády České republiky, která se uskutečnila na Pernštýnském náměstí. Veřejnosti se představily armádní, policejní, celní a vězeňské složky se svým vybavením a ukázkami výcviku.

Cihelna je největší vojensko-historická v našem kraji. Jelikož se jedná již o dvacátý první ročník, a tak je dokonce starší než náš kraj. Letos bychom měli Cihelně věnovat obzvláště větší pozornost, protože si v letošním roce, který je osmičkový, slavíme nejen příjemné výročí 100 let od vzniku Československé republiky, ale připomínáme si i nechvalně známé události mnichovské zrady, od kterých letos uplyne 80 let. To je ostatně téma letošní Cihelny, která nás provede obdobím let 1938 až 1939. Lidé se mají opět rozhodně na co těšit a věřím, že vzhledem k hlášenému příznivému počasí bude také velmi dobrá návštěvnost. Pardubický kraj bude akci rozhodně podporovat i v příštích letech, protože jsem přesvědčený, že historii si musíme neustále připomínat a Cihelna je rozhodně velmi dobrou příležitostí,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

V sobotu čeká na návštěvníky celodenní program na předváděcí ploše s ukázkami AČR, IZS, PČR, Celní správy, Vězeňské služby. Hlavním bodem budou dvě velké historicko-bojové rekonstrukce na téma "Od zrady k válce..." - roky 1938 – 1939. Od pátku do neděle budou připraveny speciální prohlídkové trasy ve tvrzi Bouda a ve tvrzi Hůrka. V pátek a v sobotu budou k vidění jízdy těžké bojové techniky a vojenských vozidel pro návštěvníky na předváděcím polygonu Vojenského muzea Králíky, dobové tábory zúčastněných historických vojenských jednotek, moderní i historická vojenská technika.

Veškeré podrobnosti k akci naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…